Disse vant sommerbilde-konkurransen

Publisert
DEL

LILLEHAMMER: Folket har stemt, avstemningen er avsluttet og tre vinnere er kåret.

Mange falt nok for den avslappende sommerstemningen, siden førsteplassen – med 29 prosent av stemmene – går til Anne Skogstad (20) fra Harpefoss for bildet "Sommerkveld ved Gålåvatnet".

Les også: GD kan motta leserbilder fra sosiale medier igjen

- En dag etter jobb tok jeg med meg hengekøya og reiste alene på fjellet. En avslappende stund alene resulterte i seier i leserbildekonkurransen, det er supert. Det er alltid artig å vinne, sier Skogstad.

Det er Skogstad selv som ligger i hengekøya, og bildet er tatt med et gopro-kamera hun kjøpte i sommer.

- Det er kjekt å ha med et slik kamera ut på tur, forteller Skogstad.

Tjueåringen har akkurat startet lektorstudier i samfunnsfag ved NTNU i Trondheim, og får 10 Flax-lodd og en overraskelse i posten.

Grønne åkre

ANDREPLASSEN: Grønn kornåker i Sjårdalen. Foto: Anette Bergheim

ANDREPLASSEN: Grønn kornåker i Sjårdalen. Foto: Anette Bergheim

Andreplassen går til Anette Bergheim fra Garmo, med bildet av en grønn kornåker i Sjårdalen.

Hun fikk 21 prosent av lesernes stemmer og får fem Flax-lodd og seks billetter til Hunderfossen familiepark i posten.

- Jælma løyle! ler Bergheim.

Anette Bergheim finner mange flotte motiver i naturen. Regnbuer, for eksempel, er ett av favorittmotivene.

Anette Bergheim finner mange flotte motiver i naturen. Regnbuer, for eksempel, er ett av favorittmotivene. Foto:

- Dette hadde jeg ikke trodd. Jeg går tur og knipser bilder hver dag. Slik er det når en har med kamera hele tiden, da får en fanget øyeblikkene, sier Bergheim, som er veldig glad i å ta bilder – særlig av natur og barn.

Sommerfugl på Øyerfjellet

Tredjeplassen går til Laila Anita Øverland, bosatt på Svingvoll, med bildet av en Blåvinge på en kattefot. Hun fikk 18 prosent av stemmene og får fem Flax-lodd og fire billetter til Hunderfossen familiepark tilsendt i posten.

- Dette var artig. Blåvingen er fotografert på Djupslia på Øyerfjellet, forteller Øverland som alltid har vært veldig opptatt dyr, insekter og fugler.

Øverland er også tidligere premiert for leserbilder i GDs konkurranser.

Laster avstemning...

Nye regler

Totalt kom det inn 646 fotobidrag i sommerbilde-konkurransen. Tidligere fikk vi inn over 2000 bilder hver måned. Etter at Instagram og Facebook endret reglene sine, får vi ikke lenger inn bilder som merkes #gdbilder i bildeserien på GDs nettside. Nå må leserne selv laste opp bildene sine på GD.no for å bli med i konkurransen. Derfor har vi foreløpig ikke månedlig fotokonkurranse som før, men slår sammen sommermånedene, og nå i neste omgang, høstmånedene.

Ny konkurranse i gang

Fikk du ikke deltatt i sommerens fotokonkurranse, så har du en ny sjanse nå i høst. Høstkonkurransen er allerede i gang. Gå inn på GD.no, "Meny" og "Last opp bilde", og delta du også.

Artikkeltags