Hun tok vinnerbildet for desember

VINNERBILDET: «Eventyrstemning på Kvamsfjellet» gikk rett til topps som desembervinner.Foto: Annette Linløkken

VINNERBILDET: «Eventyrstemning på Kvamsfjellet» gikk rett til topps som desembervinner.Foto: Annette Linløkken

Artikkelen er over 4 år gammel

Annette Linløkken fra Sel foreviget et julekortmotiv og vant beste desemberbilde.

DEL

SEL: Folket har stemt fram den siste månedsvinneren i GDs leserbilde-konkurranse. Av ti flotte finalebilder falt valget på Annette Linløkkens «Eventyrstemning på Kvamsfjellet». Et motiv som like gjerne kunne vært et godt gammeldags julekort. Linløkken vant med hele 48 prosent av stemmene.

– Så trivelig å vinne, sier Annette Linløkken, som har vært med blant finalistene tre ganger tidligere.

Hobbyfotografen er ofte ute og tar bilder.

– Jeg er glad i natur og landskap og stemninger du finner i naturen. Jeg var heldig med vinnerbildet. Rett før solnedgang med mye snø, fine farger og låven, skaptes et litt eventyraktig motiv, sier Linløkken.

– Økende fotointeresse

Annette fra Selsverket starta med fotografering da hun fikk digitalt kamera i 2003. Interessen for fotografering vokste fordi det ble så mye mer lettvint å knipse når en kunne se resultatet med én gang.

– Og interessen bare økte. Jeg tar ikke bilde hver dag, men det er ikke langt unna, forteller hun.

Linløkken deltok med fotoutstilling på Amfi Otta under julemarkedet, og er flittig bruker av Instagram. På Facebook blir det også delt noen bilder.

– Av og til blir det noen bra tilbakemeldinger fra mine faste følgere på Instagram. Det er trivelig, sier Linløkkens, som for tiden er jobbsøker.

Trenger ny jobb

– Jeg har bakgrunn fra sosial- og helsefag og som hudpleier og har jobba i klesbutikk. Men aller helst vil jeg drive med noe kreativt.

Å bli fotograf på heltid kommer ikke på tale. Å ha fotografering som hobby gir større frihet til å ta bilde når en har lyst selv, slik at det ikke legges noen demper på kreativiteten, mener hun.

– Jeg har lyst å fokusere mer på natur og landskap. Det er ikke lett å leve av å være naturfotograf, så det forblir en hobby. Det er noe med å finne ut hva en skal bli når en blir stor, ler Linløkken.

Nye konkurranser i gang

Desemberbilde-konkurransen ble avgjort flere dager før desember er omme. Dermed blir en ny vinner kåret i desember, i konkurransen «Lesernes julebilder».

Se hvem som vant i november: Her er vinnerbildet for november

Se forrige måneds finalister: Her er novemberfinalistene

For å delta, merk julemotivene dine #gdbilder i sosiale medier og vis oss din jul. Vinneren kåres på nyåret.

Les også: Delta i julebilde-konkurranse

Julaften starter også superfinalen blant alle årets 12 leserbilde-vinnere. Vinneren kåres på nyåret.

Siste saker

Artikkeltags