Han tok beste marsbilde

Påsketur i Rondane: Stemningsfull leirplass med bålkos og fullmåne.

Påsketur i Rondane: Stemningsfull leirplass med bålkos og fullmåne. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Emil Nyeng gikk av med seieren da folk stemte fram det beste leserbildet i mars.

DEL

RINGEBU: Emil Nyeng hadde akkurat komme hjem fra topptur i Jotunheimen i strålende sol, da GD overbrakte det glade budskap om at han hadde stukket av med seieren i «Lesernes marsbilder».

Les også: Her er marsfinalistene

– Overraskende, men veldig artig, sier Emil Nyeng, som mange kjenner som en habil langrennsløper fra Ringebu. Han har blant annet verdenscupdeltakelse og seier i Skandinavisk cup på merittlisten.

BLINKSKUDD: Emil Nyeng kan mer enn å gå på ski.

BLINKSKUDD: Emil Nyeng kan mer enn å gå på ski. Foto:

Nå utmerker han seg også bak kamera. Men han visste ikke at han var i «topp ti» denne måneden før han ble tipset om det. Da delte han saken på Facebook-sida si og ba folk stemme. Det ga resultater.

Les også: Hun tok beste februarbilde

Les også: Elg sikret foto-seieren

Fullmåne og treningsforbud

Bildet knipset han under en lavvotur inn mot Bjørnhollia og Atnasjøen i Rondane i påsken.

– Jeg var på tur med dama, et søskenbarn og søstera mi. Vi koste oss i fjellet med bål og fullmåne. Det var full pakke, så da kom jeg på at jeg måtte ta et bilde, forteller Emil Nyeng, som fikk hele 47 prosent av stemmene, da folket stemte på ti finalister blant 1917 innsendte fotobidrag.

Nyeng måtte avbryte årets langrennssesong på grunn av formsvikt.

– Jeg har ikke fått trent så mye i år på grunn av overbelastning eller ett eller annet som har gjort at jeg ikke har fungert i sporet etter jul. Jeg fikk treningsforbud og har kobla ut med lavvo- og pilketurer i stedet for å ligge på sofaen.

– Er du aktiv med kamera?

– Jeg er mye i fjellet og liker å være aktiv og tar bilde når jeg ser fine motiver. Det er artig det, sier langrennsløperen.

Laster avstemning...

Ny konkurranse i gang

Lesernes marsbilder var preget av mange fine motiver fra vinterferie, solnedganger, skiturer og nordlys, til påskeferie og ferske vårtegn.

KUNST: Attfråse pilkehål på Mjøse.

KUNST: Attfråse pilkehål på Mjøse. Foto:

På andreplass i marskonkurransen kom Maria Aas Sandvolls foto av et «attfråse pilkehål på Mjøse». På tredje kom Vibeke Mos fargerike påskeeggbilde.

PÅSKEEGG: God påske frå popup påskeverksted i landsbyen Ringebu.

PÅSKEEGG: God påske frå popup påskeverksted i landsbyen Ringebu. Foto:

Les også: Her er beste leserbilde 2015

Se årskavalkaden: Året 2015 i #gdbilder

Fikk du ikke deltatt i marskonkurransen? Fortvil ikke. Hver måned kårer GD én leserbildevinner som får ti Flax-lodd i posten. April-konkurransen er allerede i gang. Det eneste du må gjøre er å merke bildene dine #gdbilder i sosiale medier.

Artikkeltags