Korona-profitørene begår forbrytelser mot velferdssamfunnet

Trist: Noen ser krisetiltak som muligheter til ekstra profitt.  (arkivfoto, bildet har ingen direkte tiknytning til saken)

Trist: Noen ser krisetiltak som muligheter til ekstra profitt. (arkivfoto, bildet har ingen direkte tiknytning til saken)

DEL

gd mener
Statlige tiltak for å hjelpe både bedrifter og arbeidstakere igjennom en tid preget av utrygghet og utsikter, virker. Bak svimlende ledighetstall, holder hjelpetiltak liv i håpet om at de normale hverdagene skal vende tilbake, og om at viruset som har tvunget en hel klode i kne skal kunne slås tilbake.

Tre krisepakker har Regjeringen lagt fram. I Stortinget har opposisjonen forsterket tiltakene, bidratt til at de treffer bedre, og sørget for at ordninger også har fått en bedre sosial profil. De politiske forhandlingene har, i det minste utad, vært preget av skikkelighet og respekt. Nær sagt alle snakker om å stå «skulder ved skulder», og om «å stå sammen i en vanskelig tid». Og de fleste reagerer ved å holde seg i flokken.

Tredje krisepakke blir ikke den siste. Fortsatt er ikke Statens sikkerhetsnett finmasket nok og sterkt nok til å fange opp alle. Samtidig ser vi at hvordan offentlig hjelpepakker utløser behov for kontroll. Vi presenteres for noen grove fortellinger om hvordan noen bruker hjelpetiltak til å ta ut urettmessig fortjeneste. Ikke overraskende, kommer de første av disse fortellingene fra byggeplasser i hovedstaden.

Med koronatiltakene, kommer altså også korona-profitørene. Nav Kontroll har ifølge E24 fått titalls tips hver dag, om folk og bedrifter som utnytter permitteringsordningene. Men det vanvittige presset som dramatikken i arbeidslivet har lagt på Nav, gjør at Nav må bruke folk til andre oppgaver enn kontroll. Det øker mulighetene for at folk som misbruker ordninger kommer unna.

Det er trist at vi i gode tider ikke har klart å rydde opp i norsk arbeidsliv. Det er enda tristere hvordan fellesskapets hjelpetiltak nå misbrukes. Det er leit at vi i tider som dette også må bruke krefter på kontroll og straffeforfølgelse, men vi har ikke annet valg. Korona-profitørene begår forbrytelser mot velferdssamfunnet.Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags