Koronasmitte med veistøv?

Foto:

Av
DEL

leserinnlegg

Etter en vinter med mye is, er gater og veier nærmest fylt med sand og grus. Stort sett så blir alle veier ryddet for alt når våren kommer. Vi vet at når pussemaskinene kommer, så står støvskyen sjøl om det samtidig spyles vann. Vi har også erfart at før pussemaskinene kommer er det perioder der det er så tørt at vind virvler opp støvskyer som fyker gatelangs.

Det vi også vet er at folk spytter på gata, snyter seg i fingrene og spytter tyggegummi på gata. I ei skikkelig spyttklyse har et eventuelt koronavirus mulighet for å overleve opptil flere dager. Når man tråkker i dette, kan man dra med seg smittestoff med fottøyet. I Italia, som er så hardt rammet, sprøytes desinfeksjonsmiddel på gater i et forsøk på å hindre at smitte spres med fottøy. Det vil være naivt å tro at det ikke har gått noen med koronasmitte i Storgata.

Så blir spørsmålet: Hvilke forholdsregler har kommunen tatt, eller kommer til å ta, for sterkt å redusere støvplagen som allerede er betydelig og som uten spesielle tiltak vil forbli som en økende potensiell smitterisiko ganske lenge?

Jeg vet ikke om kommuneoverlegen har vurdert dette spørsmålet med administrasjonen. Dersom det ikke er tilfelle, bør det i så fall gjøres omgående.

Anders Opsal, Lillehammer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags