Det brenner stedvis kraftig langs toglinja både sør og nord for Dombås. All togtrafikk er innstilt, og politiet anslår flere timer med slukkearbeid.

– Flammene er dobbelt så høye som trærne, forteller operasjonsleder hos politiets operasjonssentral.

Aktuelle brannressurser er på stedet, og helikopter er på vei, opplyser politiet.

Ifølge politiet er det trolig et tog som har forårsaket små og større branner i sin ferd på jernbanen.

Brannmannskap fra Lesjaverk og Sel er på stedet.

GDs reporter Bjørn Brandt er på stedet, og melder om mye røyk, det er også bratt og ulendt terreng. Det er en vei på nedsiden av brannen, som politiet nå har stengt.

Det er svak vind på stedet, og har brent ned et ganske sort real allerede. Det kan se ut som brannen flytter seg, og sprer seg oppover skogen, og det brenner nå oppover åssiden på oversiden av toglinja. Det brenner flere steder, men ser ikke ut til å være noen hus i nærheten. Det ligger ett gårdsbruk som reporter kan se omtrent en kilometer fra brannstedet.

Det ligger tre hytter i nærheten av brannstedet, så brannvesenet fra Sel har lagt ut brannslanger i tilfelle brannen sprer seg hit.

Politiet har sjekket at det ikke er folk i noen av hyttene.

Deler av brannmannskapet måtte trekke seg tilbake på grunn av ras, har GDs reporter fått beskjed om.

Mange småbranner

Eirik Haugen hos brannvesenet forteller at det er to brannvesen på hver side av brannen. Lesja og Dovre Brannvesen er på den ene siden, mens brannvesen fra Sel og Vågå er på den andre siden.

– Utfordringen er at det er bratt terreng og rullestein. Det er direkte farlig å bevege seg der, så de må vente på helikopter, sier Haugen.

Han forteller at han har hatt nesten femti innringere på brannen bare første kvarteret etter den startet.

Sivilforsvaret er varslet, men ikke utkalt. To skogbrannhelikoptre er på vei til stedet, ett fra Torp og ett fra Værnes. Droneberedskap Innlandet har meldt sin tjeneste, det samme har Røde Kors som kan stille med mannskap, ATVer og pleie ved behov.

Det er også rekvirert slokkevogn fra jernbaneverket som står på Otta. Dette er et tog som kan kjøre med vannvogn og slukke småbranner langs linja. Flere småbranner er allerede slukket.

Det er ifølge Haugen vanskelig til umulig å estimere hvor lang tid slukkearbeidet vil ta.

– Det er væravhengig og avhengig av når helikoptrene kommer, forklarer Haugen.

Rundt 20.30 har begge helikoptrene ankommet, og deler av brannmannskapet har trukket seg ut grunnet ras av steiner, melder vår reporter fra stedet.

GD oppdaterer saken.