Stein Åge Granlund Nelfo skriver i sitt innlegg at det må bli krav om solceller på alle nye bygg. Dette bærer sterkt preg av at han snakker for sin syke mor.

Solcellestrøm ligger på 3–4 kr pr. kWh. Det er helt sikkert at størst produksjon er det på sommeren, på vinteren fint lite, og null når det ligger rim og snø på solcellene. Og plussmåler koster ekstra. Det er oftest slik at når du leverer strøm får du nesten ingenting, og strømprisene vet vi er høyest på vinteren. Jeg har selv stående solceller på 4 kWh, og dette akter jeg ikke å montere da det koster altfor mye i forhold til innsats. Her er også sola borte fra oktober til mars ...

Elektrobransjen har også kjempeproblemer med at nye løsninger skal implementeres før kunnskap og produkter finnes. Jeg ble utsatt for idiotiet med samleskinne for jordfeil, noe som gjør at 6–8 kurser faller ut ved en bagatell.

Nettselskapet vårt var svært tidlig ute med nye målere, så tidlig at det ikke gikk mer enn to- tre år før de måtte byttes igjen. Hva kostet dette tullet oss? Og hvordan kan leverandøren vår alliere seg med datakompetanse som ikke klarer å legge ut strømpris dagen før på helg og høytidsdager, da er hele smartmåler greia bare tull. Og hvorfor har det ikke blitt utviklet utstyr som gjør at elbillading foregår når strømprisen er lav. Det vil kunne spare oss forbrukere mye ved å slippe å bytte alt av nett i Norge. El biler har vært brukt i 10 år, og intet skjer. Nei det er gode til å suge ut alt av karamellen.

Kjell Arne Vole, Lom

Les også

Er det voldsomt å kreve at alle skal ha solceller på taket? Nei!