Politiet: Ny kontakt mellom Anne-Elisabeth Hagens familie og de antatte gjerningspersonene

Anne-Elisabeth Hagen ble trolig bortført fra familiens hus på Fjellhamar i Lørenskog 31. oktober i fjor.

Anne-Elisabeth Hagen ble trolig bortført fra familiens hus på Fjellhamar i Lørenskog 31. oktober i fjor. Foto:

Av

Det har vært ny kontakt mellom Anne-Elisabeth Hagens familie og personene som antas å ha bortført henne, opplyser Øst politidistrikt.

DEL

Politiet varsler at de vil komme med mer informasjon om bortføringssaken på en pressekonferanse mandag ettermiddag klokken 17.30.

I invitasjonen til pressekonferansen opplyser politiet at de skal redegjøre «for ny kontakt med motpart». Det understrekes at etterforskningsledelsen ikke er tilgjengelig for å svare på spørsmål før pressekonferansen.

Trusler og krav

68 år gamle Anne-Elisabeth Hagen har vært forsvunnet siden 31. oktober i fjor. Politiet antar at kvinnen ble bortført fra sitt hjem på Fjellhamar. Forsvinningen ble holdt hemmelig fram til 9. januar, men behov for å få mer informasjon og flere tips i saken gjorde at politiet valgte å informere om saken.

Politiet har bekreftet at det har kommet både trusler og krav om løsepenger i form av kryptovaluta.

Politiet opplyste i månedsskiftet at teorien om at Hagen er bortført, er blitt styrket. Politiet hadde for halvannen uke siden fått inn over 1.400 tips siden de valgte å gå ut med informasjon om saken.

3D-skanning av eiendommen

Den siste måneden har politiet utført 3D-skanning av ekteparet Tom og Anne-Elisabeth Hagens eiendom og også gjennomført søk med dykkere fra Oslo brann- og redningsetat i Langvannet, som ligger like ved eiendommen.

Advokat Svein Holden, som er Hagen-familiens bistandsadvokat, opplyste til NTB i forrige uke at det ikke var noe nytt å melde i saken, men at han vil orientere pressen dersom det skjer en utvikling. Øst politidistrikt opplyste så sent som mandag morgen at det ikke var noe nytt å melde i saken.

Artikkeltags