Ishockey på sitt beste og ishockey på sitt verste

Lillehammers Emil Nyhus ble liggende på isen etter grusom takling fra Stavanger Oilers-spiller

Lillehammers Emil Nyhus ble liggende på isen etter grusom takling fra Stavanger Oilers-spiller Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Meninger 

Denne uka har vi opplevd ishockey på sitt beste og på sitt verste. Sett med lokale øyne. Og nasjonale øyne. Lokalt sett gleder vi oss over å ha et lag som nå virkelig hevder seg i eliteserien.

Det har vært noen nedturer i løpet av høsten – med det vi må kunne kalle uforståelige tap (jf. kampen mot Kongsvinger), men totalt sett har det vært en strålende start på sesongen for Lillehammers elitelag. Sett med lokale øyne har det vært hockey på sitt beste. Uten å påberope oss noen som helst kompetanse, har vi ikke minst latt oss imponere av et lag som virker samspilt og disiplinert.

Kristian Skullerud

Ekstra stas er det at laget har et betydelig innslag av lokale spillere. Ja, Lillehammer er også avhengig av canadiske, amerikanske og svenske spiller-importer, men slik er det blitt innenfor de fleste lagidretter på elitenivå. Spesielt innenfor hockey hvor bredden ikke er på samme nasjonale nivå som eksempelvis fotballen. Så finnes det også klare regler for begrensning av import-spillere. Det skal og bør ikke være mulig å kjøpe seg et «utenlandsk» topplag.

De LOKALE spillerne har også utmerket seg i årets sesong. Gutter som ofrer det meste for laget. En av dem er 20 år gamle Emil Nyhus som gir alt i både trening og kamp. En seriøs toppidrettsutøver og lagspiller.

Nettopp Emil ble offer for en av de styggeste episoder vi har sett på en norsk hockeybane i år i kampen mot Stavanger Oilers tirsdag. Ishockey på sitt verste. Det handlet om et regelrett fysisk angrep fra en motspiller. Bildene fra kampen kan ikke tolkes på annen måte. Dette er ikke takling. Det er ren vold.

Å se gutten ligge urørlig på isen i flere minutter må ha vært uutholdelig for de nærmeste. Det var ille nok for alle oss andre som fulgte kampen på TV. Kommentatorene la heller ingenting imellom: «Dette er en skam for norsk ishockey!»

Det er ikke bare en skam. Det er en trussel for hockeysportens ry og rykte. Ja, for sportens eksistens. For hvem vil la sine barn rekrutteres til en idrett der de risikerer å bli lemlestet for livet? Akkurat så ille kunne det nemlig gått med Emil – som heldigvis ser ut til å klare seg bra.

Det finnes bare en medisin: Knallharde reaksjoner. Mot spillere som begår slike overgrep, og i neste omgang mot lag som ikke luker vekk uvesenet.

GOD helg – ikke minst til Emil Nyhus!

Artikkeltags