Men leder i Sel Teaterlag, Reidun Aasgaard, som står bak forestillingen på Jørundgard i Sel, er ikke redd for konkurranse. Det er bare flott at det blir fokus på Sigrid Undset og hennes forfatterskap, mener hun.

– I år er det 100 år siden hun kom til Sel og ble inspirert til å skrive bøkene om Kristin Lavransdatter. At det er økende interesse og fokus på dette er bare bra for oss også. Det gir oss inspirasjon til å utvikle forestillingen vår vider, sier Aasgaard.

Forestillingen på Sel spilles i perioden 22.-29. juni i år. Det blir forandringer også her, ifølge Aasgaard, blant annet i forhold til hovedroller. I fjor spilte Heidi Ruud Ellingsen hovedrollen som Kristin, mens Gard Skagestad var Erlend. Regien var ved Birgitte Victoria Svendsen.

– Vi jobbe med de siste detaljene for årets oppsetning nå og vil slippe nyheten om kort tid, sier Aasgaard.

Musikalen om Lavransdatter hadde premiere på Den Nationale Scene i Bergen i fjor. Regien er ved Svein Sturla Hungnes og Julian Berntzen og forestillingen var, ifølge pressemeldingen, en stor suksess – med utsolgte billetter fra før sceneteppet gikk opp.

Nå flyttes den altså utendørs i perioden 8.-10. august, nærmere bestemt Bergenhus festning. Herborg Kråkevik og Marius Hoff Mittet har hovedrollene.