Kultur - bare til fest?

Kultursjefen omtaker etg kukturliv med livskraft, men som også har utfordringer. Og utfodringene jobbes det med. (arkivfoto)

Kultursjefen omtaker etg kukturliv med livskraft, men som også har utfordringer. Og utfodringene jobbes det med. (arkivfoto) Foto:

Av
DEL

leserinnlegg
I leserbrevet «Kultur – bare til fest?» uttrykker Lars Lilleberg i Lillehammer Musikkråd bekymring for at kommunens kulturavdeling «liker å assosiere seg med de store begivenheter, OL -94 på Lillehammer og 25 år etter OL», og oppfordrer meg og mine kolleger til å «ta av seg finstasen og ta på seg arbeidshanskene og se oss som jobber hver dag – hele uka – hele året».

Allerede her kan jeg berolige Lilleberg og avsløre at finstasen for det meste henger i skapet, her i vår avdeling. Derimot er vi ganske gode på hverdager: Over 600 mennesker er innom biblioteket hver eneste dag. Vi låner ut gratis tur- og fritidsutstyr, arrangerer kulturfestivaler for byens ungdom og er med på å drive et av landets beste kor for psykisk utviklingshemmede.

På Plan B finner ungdommer et fellesskap rundt gaming, paintballturer og rusfrie konserter. 3000 grunnskoleelever var innom Lillehammer kino denne uka, mens vi samlet foreldrene deres til debatt om mobbing på Litteraturhus Lillehammer samme kveld. Arbeidshanskene er på, med andre ord – for dersom man skal gå rundt i smoking får man gjort fint lite av dette.

Lilleberg har derimot helt rett når han uttrykker uro for framtiden til byens frivillige musikkliv. Kor og korps må ha gode rammer for å kunne opprettholde driften – tenk bare på hvor stusselig det ville være med en 17. mai uten korps i gatene! Derfor arrangerte vi et åpent folkemøte og sendte kommunens første frivillighetsmelding ut på høring før sommeren, med svarfrist 20. september.

Om det skal bygges nye og bedre lokaler for å spille og øve i, er ikke opp til oss - men byens politikere. I mellomtiden jobber vi for å bruke det vi allerede har på best mulig måte: I første omgang har vi endret prislista i Kulturhuset Banken, med tanke på å i større grad gjøre rommene tilgjengelige (i noen tilfeller også gratis) for frivillige lag og foreninger. Det kan jo monne litt det, òg?

Olav Brostrup Müller, Kultursjef i Lillehammer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags