Vamp, Les Miserablé og ungdomsmusikal i kulturhuset

Arild Halvorsen har regi på den nye ungdomsmusikalen «Riverland»

Arild Halvorsen har regi på den nye ungdomsmusikalen «Riverland» Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Vårsesongen i Otta kulturhus er klar - og byr på «mykjy og mangt».

DEL

- Det er ingen grunn til å hvile på laubærene, mener driftsleder i kulturhuset, Kaare Andreas Holme Bryhn, og sikter til en meget innholdsrik høstsesong. Nå er det på'n igjen:

Først ut er Kulturskolene i norddalen samt danselinja på Vinstra vidaregåande med felles danseforestilling. Den har kalt for «Historier som forandrer verden», lørdag 13. januar.

Fredag 26. og lørdag 27. januar setter Sel Teaterlag opp Gummi-T, en familieforestilling basert på Ole Lund Kirkegaards bøker om Gummi Tarzan. Regi er ved Endre Skjåk.

Riksteatret gjester Otta onsdag 31. januar med musikal klassikeren Trollmannen frå Oz, mens Terje Sporsem slår opp latterdøren fredag 2. februar med sin kritikerroste forestilling Religion.

UKM

Årets lokale UKM-mønstring blir avviklet fredag 9. og lørdag 10. februar.

Fredag 16. februar blir det Creedence Clearwater Revival for alle pengene, iscenesatt av bandet Fortunate Sons og deres hyllest Creedence StoryNight.

Countrylegenden Bjøro Håland står på scenen i kulturhuset med sitt band onsdag 21. februar og vil servere en rekke godbiter fra en lang og suksessfull karriere.

Teater Innlandet kommer lørdag 24. februar med sin versjon av klassikeren Les Miserablé: De elendige. Basert på Victor Hugos klassiske roman om politimannen Javert og straffangen Jean Valjean.

Vamp

Søndag 4. mars kommer Vamp, som er på turné etter at de slapp platen «La la la» i fjor høst.

Scene Gudbrandsdal har premiere på stykket «Tintinnabulum» tirsdag 6 mars. Dette er et nyskrevet manus av Vidar Olaussen - og nyskrevet musikk av Tom Willy Rustad. Stykket handler om hva som skjer når tre adelsmenn møter Gudbrandsdalens kvinner og natur.

Russerevyen blir det torsdag 15. og fredag 16. mars, mens onsdag 11. april blir det dans med forestillingen Kaboom. Dette er et samarbeid mellom Teater Innlandet og Subjazz som lover noe av det aller beste innen norsk jazzdans.

Årets ungdomsmusikal: Riverland, har premiere 20. april. Historien tar for seg utvandringen til Amerika fra Gudbrandsdalen på 1800-tallet og følger slekters gang helt fram til nåtid. Originalt manus ført i pennen av Arnulf Haga med musikk av Lars Bakke, basert på Lomsk sin plate «Amerikabrevet». Regi: Arild Halvorsen. Forestillinger også 21., 22., 24., 25. og 27. april.

Konsert med lokale

Otta Musikkforening arrangerer konsert i samarbeide med Otta Skolekorps søndag 13 mai.

Og sist men absolutt ikke minst; Spranget Teater får æren av å avslutt vårsesongen 2018 med et fyrverkeri av en forestilling, fredag 1. og lørdag 2. juni.
Artikkeltags