I helga vant filmen «Bestevenner» to priser under den store Montreal Internasjonale Barnefilmfestival i Canada. Filmen, som er regissør Christian Los spillefilmdebut, er både produsert og innspilt i vårt distrikt. I Canada vant den både den internasjonale juryens spesialpris og barnejuryens spesialpris.

Fanget juryens hjerter

Prisene er to av fire som deles ut under festivalen. Den internasjonale juryens spesialpris gis til en film som ifølge statuttene ”klarer å fange juryens hjerter”.

-Det er fantastisk artig å vinne filmens første festivalpriser, spesielt når en får en slik anerkjennelse både fra voksenjuryen og barnejuryen, sier en glad regissør Lo, som vendte hjem fra Canada i dag.

Tidligere denne måneden ble «Bestevenner»vist på sin første internasjonale festival, da i Berlin. I utlandet bærer filmen navnet «Rafiki». Nå skal filmen videre ut i festivalverdenen, blant annet på festivalene BUF i Malmö og Sprockets i Toronto, ifølge produsent Trine Aadalen Lo. I Norge er filmen kåret til «Årets Barnefilm 2009» av Norske kinosjefers forbund. Den sett av nærmere 50.000 på kino og nylig lansert for salg og leie på DVD. Filmen ligger for øyeblikket på en femteplass på VG-lista for DVD-salg.