Bing og Bringsværd sammen igjen

Forfatterne Tor Åge Bringsværd (t.h.) og Jon Bing fotografert i 1970 med noen av bøkene sine. Til våren kommer de på litteraturfestival i Lillehammer.

Forfatterne Tor Åge Bringsværd (t.h.) og Jon Bing fotografert i 1970 med noen av bøkene sine. Til våren kommer de på litteraturfestival i Lillehammer. Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Forfatterne Jon Bing og Tor Åge Bringsværd er klare for en gjenforening under neste års litteraturfestival i Lillehammer.

DEL

Bing og Bringsværd er et solid begrep i den norske litteraturflora, og duoen er nå klar for en sjelden felles opptreden.

Onsdag 28. mai ankommer de Norsk Litteraturfestival i Lillehammer for å samtale om sitt legendariske samarbeid, melder arrangørene.

Bing og Bringsværd er opphavsmennene til ordet fabelprosa og allerede fra slutten av 60-tallet begynte de å gjøre seg gjeldende med et pionerarbeid når det gjelder fantastisk litteratur og science fiction.

Samarbeidet resulterte i mange bøker og den norske science fiction-serien «Blindpassasjer» (1978).

- Når de to herrene setter kursen til Lillehammer, får publikum en unik sjanse til å gløtte inn i deres univers, lover festivalsjef Randi Skeie. (©NTB)

Artikkeltags