Biskopen sang med barna

Biskop Solveig Fiske samlet alle barna framme på kirkegulvet, og sang sammen med dem en morsom sang om kirkeklokkene.

Biskop Solveig Fiske samlet alle barna framme på kirkegulvet, og sang sammen med dem en morsom sang om kirkeklokkene. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Svatsum kirke fyller 150 år i år. Begivenheten ble feiret med jubileumsgudstjeneste i nyoppusset kirke søndag.

DEL

Det ble en innholdsrik jubileumsgudstjeneste i fullsatt kirke, preget av både verdighet og humør. Sogneprest Roger Marchen ønsket velkommen, og sammen med prost Per Halstein Nilsen og diakon Marianne T. Træthaug sto han for gudstjenesten, som blant annet også bød på barnedåp.

Nye glassmalerier
Biskop Solveig Fiske holdt dagens preken. Hun startet med å gratulere dagens dåpsbarn med dagen, og dessuten menigheten med nye glassmalerier og nytt nattverdssølv. Så samlet hun alle barna i kirka framme på kirkegulvet, og sang sammen med dem en morsom sang om kirkeklokkene.

Så var det tid for dagens prekentekst. Biskopen preket over teksten i Matt. 28, 18-20, som vi gjerne kaller misjonsbefalingen, eller dåpsbefalingen. Fiske snakket om hvordan kirka, både som institusjon og selve kirkebygget, spiller en rolle i menneskers liv både i glede og sorg. Hun minnet også om at kirkerommet i Svatsum, med sin lange historie, gjennom disse 150 årene har huset mennesker i alle slags følelsesmessige situasjoner.

Kunstneren til stede
Etter prekenen ble kunstneren Sigrid Blekastad takket for to flotte glassmalerier hun har laget til Svatsum kirke. Blekastad har laget glassmaleriene over Salme 23, Herren er min hyrde. Kunstneren kom selv fram og takket for oppdraget, og sa hun håpet at folk ville like det hun har laget. Den kraftige applausen som brøt ut da Blekastad hadde sagt sitt, tyder på at det håpet er oppfylt.

Også på kirkebakken etter gudstjenesten fikk Sigrid Blekastad fine tilbakemeldinger, og det var en glad kunstner som mottok mange håndtrykk og gratulasjoner. Sola lot bildene komme til sin fulle rett denne dagen, og det også kan bli spennende å se hvordan uttrykket forandrer seg med årstider, tid på dagen og værforhold. Kanskje kan lyskastere stilles inn og lyse på vinduene utenfra, sånn at man kan se bildene også når det er mørkt utenfor.

Artikkeltags