Ble kastet øl på - prøver seg på Lillehammer igjen

DÅRLIGE LILLEHAMMER-MINNER: Arrangøren regner med at technobandet Scooter får en helt annen mottakelse på Lillehammer i februar enn de fikk for ti år siden.                    Pressefoto

DÅRLIGE LILLEHAMMER-MINNER: Arrangøren regner med at technobandet Scooter får en helt annen mottakelse på Lillehammer i februar enn de fikk for ti år siden. Pressefoto Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Sist den tyske 90-tallshiten Scooter var på Lillehammer ble de pepret ned av scenen med ølbokser. I februar prøver de seg igjen

DEL

Technobandet Scooter, med frontfiguren HP Baxxter, kommer til Lillehammer og Håkons Hall 15. februar. Bandet skal etter planen skape liv blant 4000 publikummere med låter som «Move Your Ass» og «Hyper Hyper».

Kastet ølbokser

Scooter selv har trolig ikke de beste minnene fra Lillehammer etter sitt forrige besøk på russetreffet i 2003. Da skulle bandet på scenen rett etter Jackass, kjent fra MTV. Jackass er en gjeng fullstendig skruppelløse hobbystuntmenn som har det gøy med å påføre seg selv smerte. Mens Steve O og de andre Jackass-gutta oppfordret 5000 russ til å kaste ting på dem, var ikke Scooter spesielt interessert i det samme. Baxxter nektet å spille mens ølboksene suste opp på scenen, og konserten ble avlyst.

Russepresident den gangen, Kim Marius Heen, husker godt at det var det som skjedde.

– Det var noen idioter som ikke greide å slutte å kaste øl. Scooter rakk ikke å komme til det første refrenget på den første låten engang, før han stakk og han kom ikke tilbake.

– Russen, ikke Lillehammer

Også arrangøren, Chris Collings i Scandinavia Event AS har hørt om Scooters uheldige møte med russen på Lillehammer for ti år siden.

– Jeg legger ikke dette på Lillehammer-publikum. Det har nok mest med 18-åringer og russ å gjøre. Vi satser heller ikke på Jackass som oppvarmere for Scooter, ler Collings.Han sier at de i anledning Scooters 25-årsjubileum skal ha tre konserter i Norge, i Drammenshallen, i Ålesund og altså i Håkons Hall.

Første gang i Håkons Hall

Roar Olsen, avdelingsleder i Håkons Hall, bekrefter at de stiller som utleier for Scooter-konserten denne datoen, og forteller at det er første gang de leier ut OL-hallen til en enkelt artist på denne måten.

Collings er sikker på at de skal greie å fylle hallen:

– Da Scooter var hovedartist på Telenor Arena i fjor på «We love the 90’s»-arrangementet solgte vi 16.000 billetter. På konserten i Håkons Hall blir det fyrverkeri, laser og DJ Sash som oppvarmer. Vi regner med å trekke folk fra hele Østlandet til konserten på Lillehammer, sier han.

Scooter er et tysk technoband som ble dannet i 1993. De har solgt over 25 millioner plater og har vunnet mer enn 80 gull -og platina sertifiseringer, ifølge Wikipedia

Artikkeltags