Da hovedpersonen omsider kom, var han imidlertid hjertelig til stede, og tok seg god til til å snakke med både journalister og publikum. Også dem som kom med andre hensikter enn å kjøpe kunst. Både små og store autografjegere fikk sitt.

Tre timer tidligere måtte gallerist Sigmund Bakken åpne utstillingen uten Furuholmen til stede. I det midlertidige galleriet i Elvegata var det trangt om plassen. Ove Thorsrud, som skal drifte utstillingen på vegne av Galleri Trafo fram til nyttår, serverte bokstavkjeks, champagne og lokal "sushi" - rakefisk på mandelpotet.

Akkurat hva som gjorde at han ikke rakk åpningen lørdag formiddag, ville Furuholmen ikke konkretisere nærmere, ut over at det var "ulike omstendigheter". Det var langt mer dramatisk sist han stilte ut i et mindre galleri i Lillehammer. Da brant det i andre etasje natten før åpningen, og alle trykkene ble fuktige og fulle av brannslukningsstøv.
- For meg er det en viss dramatikk forbundet med Lillehammer, spøkte Furuholmen, som kom nærmest rett fra Tokyo, der han har holdt avskjedskonsert med A-ha.

Utstillingen "Alpha - beta" består av 30 grafiske trykk - alfabetets bokstaver pluss utropstegn. Den vises i tre gallerier samtidig, både på Lillehammer, i Asker og i London.
På Lillehammer vises også flere store oljemalerier, som Furuholmen lager på en helt spesiell måte.
Kunsten ble godt mottatt. Det var mange røde lapper på veggene ved dagens slutt, og flere av de store maleriene - som er priset til mellom 40.000 og 110.000 kroner, var reservert.

Utstillingen på Lillehammer er en prosjektutstilling, det vil si at lokalene er midlertidige og visningsperioden begrenset.