Skjåk: Samtlige av festivaldel-takerne GD har snakket med er samstemte: Countryfestivalen i Skjåk er blant landets beste.

– Det er 12. gangen vi besøker festivalen. Det sier sitt. Det er Norges beste festival, sier Helge Myrbostad fra Molde. Det er han ikke alene om å mene. Festivaldeltakerne og, for ikke å glemme artistene, fullroser festivalen.

– Det er alltid en fornøyelse å spille her. Det er Norges beste countryfestival, sier artist Sivert Bjørndal.

– Godt å få skryt

Festivalsjef Geir Ove Melby er overveldet.

– Det er godt å få skryt. Vi har jobbet hardt for dette. Vi takker nok en gang alle som har vært med og hjulpet oss, sier han. Festivalen har så langt vært godt besøkt. Også fredag ettermiddag var køen for å komme inn på festivalområdet lang.

Knallåpning

Vassendgutane fikk æren av å åpne festivalen. Det framfor om lag 2.000 publikummere. Ifølge festivalsjefen er det ikke siste gangen sunnmørsbandet spiller i Skjåk.

– De var veldig fornøyd med konserten, og har vel signalisert at de ønsker å komme tilbake, sier han.

Elisabeth Brumoen fra Tretten har sett bandet over 80 ganger og mener at konserten i Skjåk er en av de beste så langt.– Det var helt perfekt, sier hun. Fredag var det Rita og Ståle Band som åpnet showet. Det var første gang de spilte på countryfestivalen.

– Publikum fikk høre en blanding av tradisjonell country og litt nytt, sier Ståle Søbye.

Lekte med publikum

Hawk Christensen gikk på scenen etter Rita og Ståle Band. Christensen hadde publikum i sin hule hånd fra start til slutt. Han lekte seg med publikum, og ga dem en smak Nashville.

Idol-Steffen

Countryfestivalen er langt fra over, og ifølge Melby er det mange godbiter som gjenstår. Lørdag spiller blant andre Idol-Steffen, som er ventet å trekke en god del countryentusiaster.