Gå til sidens hovedinnhold

DDE og Odd Nordstoga til Prøysen-land i sommer

Artikkelen er over 3 år gammel

RINGSAKER: Odd Nordstoga, bandet DDE, trubaduren Lars Martin Myhre som fikk Prøysens ærespris i fjor, og artisten og musikeren Trygve Skaug (kjent fra bandet StMorritz) er de fire headlinerne gjennom Sommer i Prøysen, årets utgave av Prøysenfestivalen.

 

Blåklokkevikua, som er et annet navn på Sommer i Prøysen, pågår i seks samfulle uker. Ikke bare med konserter. Det blir familieforestillinger, allsang, barneteater, barnetime og en rekke ulike aktiviteter for små og store.

I samarbeid med Lieberman Produksjoner og Teaterkonsept AS lages to nye barneteaterproduksjoner for utescenen i Mikkelikskiskogen. Prøysens Ablegøyer, duoen Kluns & Klædden, og Havregrøten skal binde sommeren sammen.

Det blir også urpremiere på en ungdomsteateroppsetning, i regi av prosjektet TA PLASS. Stykket tar utgangspunkt Alf Prøysens tekster og dikterens personlige erfaringer, og handler om utenforskap.

Nytt av året er talentkonkurransen "Unge Prøysen", der deltakerne vinne pengepremier gjennom å gjøre sine egne tolkninger av Prøysens sanger. Øvre aldersgrense er 22 år.

Bare et par steinkast unna Prøysenhuset og Prøysenstua, på husmannsplassen og småbruket Kusvea, holder Emil i Lønneberget hus gjennom sommeren. Dette blir den største og mest ambisiøse teatersatsingen i Ringsaker sommeren 2018. En friluftsoppsetning etter Astrid Lindgrens fortellinger, med tvillingene Emil og Lars Sæther Grønbakken i tittelrollen, og Synne Jægersborg som Ida. Også denne gangen har kultursjef Asle Berteig regien.