Gå til sidens hovedinnhold

Lillehammer-elever nominert til student-Oscar

Artikkelen er over 5 år gammel

Filmen «Generation Mars» er nominert til student-Oscar.

Filmregissør Alexander Armas Kereklidis Turpin er student ved Filmskolen i Lillehammer. Nå er eksamensfilmen han og resten av filmteamet har laget, nominert til en gjev pris. Filmen "Generation Mars" er nominert i klassen for beste utenlandske film i Student Academy Awards.

- Dette er kjempestas! I morgen skal vi samle hele teamet og feire, sier han.

Til Mars - uten returbillett

Turpin har regissert filmen. Det var også han som hadde ideen til historien, men manus er utviklet i samarbeid med manusforfatter Jørgen Færøy Flasnes.

- Filmen handler om en ung kvinne som er besatt av å bli berømt. Hun vinner et reality-show, der premien er en reise til Mars, uten returmulighet. Handlingen er lagt til det siste døgnet før hun drar. Historien handler egentlig om å forlate de man ønsker for å bli berømt, sier Turpin, som nå bor i Oslo.

Vises på NRK

- Hvorfor har filmen slått an, tror du?

- Fordi den har en veldig original ide, og er godt spilt og spennende gjennomført. Den er lett tilgjengelig og vil slå an hos mange, sier Turpin.

"Generation Mars"  er laget som en novellefilm på 25 minutter. I desember skal den vises på NRK sammen med de andre eksamensfilmene fra Filmskolen.  Turpin forteller at filmteamet hovedsakelig  har bestått av sju filmskolestudenter. I tillegg til Turpin og Flasnes er produsent Elisa Fernanda Pirir, lyddesigner Bror Kristiansen, klipper Herman Mjølge Lysne Paulsen, fotograf Mattias Pollak, og produksjonsdesigner Marius Winje Brustad med i produksjons-teamet.

- Men mange fler har vært involvert i innspillingen, sier Turpin.

En av sju filmer

Student Academy Awards deles ut i Los Angeles 22. september. Filmen "Generation Mars" er nominert i klassen for utenlandske filmer.

- Vi er en av sju filmer som er nominert i klassen for utenlandske filmer. Om vi er blant de tre heldige som går videre og kommer med på seremonien, får vi vite 1. september, sier Turpin.  Han forteller at "Generation Mars" skal vises på Den norske filmfestivalen i Haugesund senere denne måneden, og at Norsk filminstitutt har valgt ut filmen til festivaldistribusjon.

Ingrid Egeberg har en rolle

Skuespillerne Inga Ibsdotter Lilleaas, Samantha Lawson, Bernt Bjørn og  Ingjerd Egeberg er med i filmen. 

Egeberg, som bor i Ringsaker, spiller moren i "generation Mars". Hun er kjent fra flere norske filmer og serier, og medvirker også i den internasjonale storfilmen "Downsizing".

Les også: – Trodde noen tullet med meg

Vurderer 2500 filmer

«Generation Mars» har konkurrert med 2500 andre filmer om en plass på nominasjonslista.

LILLEHAMMER: Thomas Stendrup, dekan og leder for Den norske filmskolen, er strålende fornøyd med at filmen «Generation Mars» er nominert til student-Oscar. Stendrup forteller at de nasjonale filmskolene velger ut bidrag som til konkurransen.

– 2500 filmer var med i utgangspunktet. 70 gikk videre til neste runde, og nå står det igjen sju. Det er veldig godt gjort, sier han.

– Hva betyr det for skolen?

– Dette er femte gang av ni mulige som Den norske filmskolen er representert. Det vitner om at skolen har en stabil og høy kvalitet.

- Berører emosjonelt

– Hvorfor «Generation Mars»?

- Når man lager film er det mange ingredienser som skal passe sammen, fra skuespill til lyd og foto. Det har teamet lykkes med. Og historien har en interessant tematikk som berører emosjonelt.

– Hva betyr nominasjonen for studentene?

– Eksamensfilmen er ikke nødvendigvis avgjørende for hvordan det går videre i karrieren, men de som når så langt får et stort løft!