Gå til sidens hovedinnhold

Stenderup vil fortsette – søker dekanstilling igjen

Artikkelen er over 4 år gammel

Etter to perioder som dekan ved Den norske filmskolen i Lillehammer, er danskfødte Thomas Stenderup (61) blant de sju som har søkt på den utlyste stillingen.

FILMSKOLEN

Tre av søkerne er ikke oppgitt med navn i søkerlista GD ble gjort kjent med tirsdag.

Kritikk

De siste månedene har GD skrevet flere artikler om uro ved skolen. Blant annet at ansatte er misfornøyd med Stenderups lederstil, styring og behandling av andre ansatte.

Den første som gikk ut høyt på banen med kritikk av Stenderup, var filmprodusenten Finn Gjerdrum, som ved siden av å undervise på Høgskolen i Lillehammer, er medeier i og driver av produksjonsselskapet Paradox.

Støtte

Dekanen har også fått støtte og er en kjent størrelse i dansk film. Siden han ble tilsatt som dekan etter Malte Wadman, har han endret mye ved filmskolen. Det siste store løftet han lyktes med, var å få realisert en mangeårig plan om mastergradsutdanning.

Søkerne

Blant søkerne er film- og TV-produsenten Petter Julian Borgli (63), som hadde ansvaret for spesialeffektene under innspillingen av «Star Wars» på Finse. Dessuten Ole Christian Slyngstad (27), som er mellomleder, klipper og medprodusent i TV2, med delansvar for blant annet regi og billedredigering. Den siste kjente er svenske Andra Lasmanis (58). Hun er vikarierende lektor i filmisk gestaltning ved Stockholms Konstnärliga Högskola.

De tre som ikke vil ha sine navn offentliggjort, og så langt har fått ønsket oppfylt, er alle kvinner. I søkerlista står ingenting om alder, yrkesbakgrunn eller bosted.

Les også: En dansk fighter

Les også: Slo alarm om filmskolen

Les også: De tillitsvalgte avventer utfallet ved Filmskolen