Gå til sidens hovedinnhold

Vant fotopris på Robert De Niros filmfestival

Artikkelen er over 5 år gammel

Filmfotograf og hovedlærer på fotolinja på den Norske Filmskolen i Lillehammer, Kjell Vassdal, er tildelt prisen for beste fotografering under Tribeca-festivalen i USA, melder nettutgaven til det norske filmtidsskriftet Rushprint. Dette er filmfestivalen Robert De Niro og Jane Rosenthal grunnla i 2002, for å hedre alle som omkom under angrepet på World Trade Center på Manhattan i New York 11. september året før.

Vassdal fikk prisen for foto på den norsk-irakske spillefilmen El Clásico, regissert av Halkawt Mustafa. Filmen fikk terningkast 5 i GD og vises for tiden på kinoen i Lillehammer.

- Først var det veldig stort at filmen ble vist, og så var det ekstra artig at det ble pris for beste foto. Det at den vinner den prisen er veldig overraskende. Jeg trodde den kunne vinne publikumsprisen, siden det er en sjarmerende film, sier Vassdal til GD.

Han har vært filmlærer ved den norske filmskolen siden 2007.

- Jeg var selv ikke i New York, men regissøren var på plass. Jeg var fotosjef under filmen. Vi reiste rundt flere steder i verden og filmet, blant annet var vi i to uker i Bagdad. Der hadde vi politi rundt oss hele tiden for å ta vare på oss, sier Vassdal.