LILLEHAMMER: – Da hadde Lillehammer kino nesten 123.000 enkeltbesøk fra 1. januar til 31. desember. Hittil i år har vi solgt 121.000 billetter, med nesten to måneder igjen før nyttår. Jeg er optimist og håper vi nærmer oss 140.000 før året er omme, gløder Lillehammers nye kinosjef, som overtok stillingen etter sommerferien.

Les også: Maler kinoen grønn

– På Kinoens dag fjor ble det registrert 2.587 besøk, så oppgangen i år er betydelig. Men et så stort arrangement hadde blitt vanskelig å gjennomføre problemfritt hvis det ikke var for alle de frivillige fra blant annet filmklubben og høyskolen. Dem er vi helt avhengige av på slike dager, sier hun.

 

Bergh forteller at kinoen lørdag hadde 31 ulike filmer fordelt på 35 enkeltvisninger.

– Vi startet natt til lørdag med skrekkvisning, nærmest som en litt forsinket Halloween-markering. Fra første dagvisning på formiddagen, var veldig mange saler fullsatte. Queen-filmen "Bohemian Rapsody" og barnefilmene ble fort utsolgt. Det samme med førpremieren på "Grinchen". Ekstra gøy at Polens Oscar-kandidat, "Cold War", trakk fullt hus. For det er ikke alltid lett å få folk til å se film østfra.

– Gjennom den sydenvarme våren og sommeren i år falt kinobesøket mye. Er dere så væravhengig, eller påvirkes besøket også av hvilke filmer som går?

– Jeg tror vi uansett vær er prisgitt at det kommer god film. Jeg har snakket med flere som har sukket over at filmer går dem hus forbi. Derfor må vi bli enda flinkere til å vise hva vi har. Flere begynner å oppdage at norsk film er bra, ikke bare at de er bra til å være norske.

 

– Hvordan har "Mordene i Kongo" gått etter at den fikk blandet kritikk?

– Den har trukket jevnt, men færre enn jeg trodde på forhånd. Mange har et ambivalent forhold til hele saken.

– Hvilke filmer resten av året har du spesielt store forventninger til?

– Harry Potter-spinofen "Fabeldyr: Grindewalds forbrytelser», der vi skal tilbake til Galtvort. Til jul kommer oppfølgeren til "Mary Poppins". Ellers er det premiere på Sonja Henie-filmen 1. juledag, mens superheltfansen får "Aquamen". Som kinosjef er det ikke bare gode besøkstall jeg gleder meg over. Like mye betyr det når folk forteller at de opplever kinoen som en møteplass, altså mer enn et sted det vises film, sier Clarissa Bergh.