To filmpriser til Trond Morten Venaasen – måtte løpe rett fra håndballtrening

FIKK TO PRISER: Manusforfatteren Trond Morten Venaasen mottok onsdag kveld to priser under den regionale filmgallaen i Lillehammer kino.

FIKK TO PRISER: Manusforfatteren Trond Morten Venaasen mottok onsdag kveld to priser under den regionale filmgallaen i Lillehammer kino. Foto:

DEL

LILLEHAMMER: Filmmanusforfatteren Trond Morten Venaasen i Lillehammer ble tildelt to priser under filmgallaen i Lillehammer sist onsdag. Som håndballtrener på fritida, rakk han så vidt å komme seg fra Jorekstad til Lillehammer kino for å motta prisene.

– Jeg hadde egentlig tenkt å droppe gallaen fordi jeg hadde ansvaret for to treninger i Jorekstadhallen om kvelden. Samme dag fikk jeg imidlertid beskjed om at jeg hadde å innfinne meg i kinoen. Siden det var galla, og jeg visste jeg hadde dårlig tid, reiste jeg til treningen i antrekk og rakk så vidt å skifte tilbake før arrangementet i kinoen. At det skulle bli to priser på meg, kom veldig overraskende, sier Venaasen.

Delt pris med Hovland

Sammen med kollega Morten Hovland mottok han Lillehammer Film Award, den kommunale filmprisen. I tillegg fikk Venaasen Filmskolens ærespris. De to øvrige prisene som ble delt ut under gallaen, var Filminvests kompetansepris og Østnorsk Filmsenters fagpris.

Prisutdelingene var en måte å hylle den regionale film- og spillbransjen.

Lillehammer Film Award ble gitt for Venaasen og Hovlands virke i den lokale filbransjen gjennom en årrekke. Sammen skrev de to manus til blant annet de tre sesongene av TV-serien "Trio – Odins gull", samt spillefilmen "Trio – Jakten på Olavsskrinet".

Ble i stedet for å flytte

Venaasen gikk ut av filmskolens manuslinje i 2004 og valgte å slå seg ned i Lillehammer etter endt utdanning. En viktig grunn til at han ble tildelt Den norske filmskoles ærespris.

– Mange flytter til Oslo etter at de er ferdige på skolen. Jeg tenkte at det burde, men bestemte meg for å etablere meg her. I løpet av alle disse årene har jeg erfart at jeg får gjort mer ved å bo i Lillehammer enn i for eksempel Oslo fordi jeg bruker mindre tid og krefter på daglig logistikk. At flere i bransjen er her, og at Filmbanken ble etablert, har også betydd mye. Ikke minst samarbeidet med Morten Hovland. Selv om vi i stor grad jobber lokalt, går vi internasjonalt med det vi lager. Film er blitt en viktig næring i Lillehammer med stor omsetning. De to prisene er derfor også en anerkjennelse av den lokale filmbransjen. Ekstra gøy at vi som driver mye med barnefilm, blir trukket fram.

Til våren er det premiere på den engelskspråklige og britiskproduserte spillefilmen "The Birdcatcher" på kino. Også den har Trond Morten Venaasen skrevet manuset til.

Artikkeltags