Filmstudenter til Stortinget

Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Tirsdag formiddag har elevene ved Den norske filmhøyskolen en markering utenfor Stortinget. Målet er å få støtte til kravet om mastergradsutdanning.

DEL

I formiddag arrangerer rundt 50 av årets førsteårsstudenter ved Den norske filmskolen i Lillehammer en markering utenfor Stortinget.

"Høyeste nivå"

Hensikten er å sette fokuset på behovet for en mastergradsutdanning ved skolen. I oppropet skriver studentene «Vi minner om da Stortinget i 1992 vedtok å etablere «en filmutdanning i Norge på høyeste nivå», på nivå med andre kunstutdanninger i Norge og på nivå med andre filmskoler i Europa. Uten masterutdanning er Den norske filmskolen ikke «på høyeste nivå».

Konkurransefaktor

Margrete Vinnem er en av studentene som står i bresjen for arrangementet. Hun håper politikerne vil forstå alvoret i situasjonen.

– Et masterprogram er viktig for at vi skal kunne fordype oss, og for at vi kan konkurrere på et internasjonalt nivå. I andre europeiske land og i USA er det vanlig med et tilbud om mastergradsutdanning, sier Vinnem.

Møte i utdanningskomiteen

– Hvorfor demonstrerer dere nå?

– Tidspunktet er litt tilfeldig, men i dag er det møte i Utdanningskomiteen på Stortinget. Vi håper politikerne vil ta seg tid til å høre på hva vi har å si, sier Vinnem.

Politisk drahjelp

Studentene har alliert seg med stortingspolitikere, Aksel Hagen (SV) og Olemic Thommessen, (H). Begge holder appeller under markeringen.

– Vi skal også vise noen smakebiter fra eksamensfilmer som er produsert ved Filmskolen, sier Vinnem.

Oscar-nominert

Tidligere elev ved skolen, Hallvar Witzø, deltar også på markeringen. Witzø ble sist uke nominert til Oscar for kortfilmen «Tuba Atlantic». Han skal holde appell, og filmen blir vist for de fremmøtte.

Artikkeltags