Gå til sidens hovedinnhold

Kjorstad-brødrene vant Folkelarmprisen

Artikkelen er over 3 år gammel

Brødrene Hans P. Kjorstad og Rasmus Kjorstad fra Harpefoss i Gudbrandsdalen, vant lørdag årets Folkelarm-pris i Åpen klasse,

FRON: Det var albumet "Pusinshi ulla" på lillehammerselskapet ta:lik som sendte duoen til topps. De var finalister og seiret over Fotefar og Julie Alapnes med "Flygande kråka får alltid nåkka", på samme plateselskap, og Gjermund Larsen Trio med albumet "Salmeklang".

Om vinnerne uttaler juryen: "Kjorstad-brødrene fra Fron er unge og ambisiøse. De er begge utmerkede og utforskende felespillere som studerer ved Norges musikkhøgskole. Nå tar de folkemusikken på alvor og utvikler nytt, kraftig samspill. Med enorm respekt for den eldre slåttetradisjonen i Gudbrandsdalen i bunnen, tar de tak i noe ekstremt lokalt og setter det inn i en større kontekst. Audun Strype på lyd og Anders E. Røine som produsent har vært med på å få fram det rå og upolerte på plata og gitt Kjorstad-brødrene selvtilliten til å kjøre ideen helt ut".

Solo-klassen ble vunnet av felemusikeren Anne Hytta for albumet "Strimur". Gudbrandsdølen Aslak Brimi var én av de tre finalistene. I kategorien Tradisjonelt samspill seiret Ånon Egeland og Mikael Marin med platen "Sorpesoll". Bjørn Kåre Odde fra Garmo og Sivert Holmen fra Aurdal i Valdres (Odde & Holmen) var i finalen med utgivelsen "Sumarmorgon".

I dokumentasjonsklassen mottok Leif Rygg Folkelarmprisen, mens Anders Røine fikk tittelen Årets folkemusiker.