For en kveld!

Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Søndagens doble festforestilling for to fullsatte maihaugsaler ble både en fortelling om GDs 175 år og en reise i 175 års lokalhistorie.

DEL

Artister fra øverste divisjon var selve krydderet i menyen. De var invitert hjem som avisens kulturelle gave til sine lesere og til lokalsamfunnet, sa ansvarlig redaktør Kristian Skullerud og adm.dir. Jon Kristiansen sa i sine åpningsord.

I salen satt ikke bare lillehamringer, men unge og eldre fra Nordre Ringsaker og Biri, fra Gausdal og Øyer og fra lenger nordover i Gudbrandsdalen.

På scenen sto landets kanskje fremste rap-duo, Jaa9 og OnklP, i den ene enden av det musikalske spennet. I den andre enden spilte Ingrid Olava blant annet en forsmak på sin kommende plate.

Mellom dem, felevirtuosen Andreas Ljones med Andreas Brattlie og Jo Fougner Skaansar på laget, lekende mellom tradisjonstoner, jazz og rock. Det jentebaserte rockebandet Phone Joan og folkemusikeren Marie Klåpbakken. Sistnevnte hadde med seg Øystein Skar og Eirik Vatland.

Publikum gispet da Navid Rezvani danset og gledet seg over de unge jentene fra Lillehammer og Gjøvik Dansesenter. Teaterensemblet The Great Pretenders sa det meste om eksistensialitet på 5 minutter.

Endre Skjåk og Viggo Didriksen varmet lattermusklene. Det hele ble loset av aftenens guide, Olemic Thommessen.

Til høyre for denne saken, under filer, finner du en link som starter GD-låta!

GD-låta med OnklP og Jaa9

Artikkeltags