LILLEHAMMER: Hun blir dermed deltaker i den internasjonale konkurransen World Photographic Cup 2018, det såkalte verdensmesterskapet.

Bildet som ga Hovde plass på landslaget, er bryllupsbildet "Andrea og Torfinn".

– Det ble tatt i fjor sommer av Andrea og Torfinn Belbo i Fåvang. De hadde selv plukket ut stedet de ønsket bildet tatt. Det ble ganske bløtt for brudeparet, for vi holdt på ganske lenge ved fossen. Men de var tålmodige.

- Veldig ivrig

– Hvor mange eksponeringer måtte du ta for å bli fornøyd?

– Med en sånn flott setting, ble jeg veldig ivrig for å få dette til. Så et ble en god del eksponeringer. Jeg husker ikke hvor mange.

– Bildet er svart/hvitt?

– Det ble fotografert i farger, men konvertert til svart/hvitt fordi jeg syntes det ble best.

 

Det er Norges Fotografforbund som står bak uttaket. Ifølge landslagskaptein Cecilie Hatløy er det stort å få delta i World Photographic Cup (WPC). Kirsti Hovde får selskap av Anne Helene Gjelstad, Line Loholt Levinsen, Arnfinn Johnsen, Andreas Harald Bjørge, Helle K. Hagen, Hanne Hestø Ness, Sara Heikkilä, Stig Håvard Dirdal, Trine Bjervig, Andreas Kalvig Anderson, Tara Kristine Aanestad-Bakke og Beate Willumsen.

Fjerdeplass i fjor

Under World Photographic Cup kåres vinnerbilder i seks kategorier. I fjor kom det norske landslaget på en fjerdeplass sammenlagt, med sølv, bronse, åttende- og niendeplass.

Finalistene annonseres i mars. Premieutdelingen finner sted i Queensland, Australia 6. mai, får GD opplyst.

– Reiser du til Australia?

– I så fall hvis jeg kommer i finaleheatet med reell sjanse til å nå til topps, sier Kirsti Hovde.