En hel bukett med julepynta menn med beundring i blikket samlet seg raskt foran scenekanten da dansebanddronningen Anne Nørdsti entret Jorekstad i går kveld.

Nær 500 mennesker var bokstavelig talt i sving på golvet da Anne Nørdsti med band kom på scenen klokka 21. Publikum var godt oppvarmet av Furulunds orkester som da også sørget for fullt dansegulv fra første stund. Det er 22 gang Faaberg idrettslag inviterer til dansegalla, og kunne altså i går kveld presentere Nørdsti, som sa hun var begeistret over å spille på Jorekstad for første gang. Med sin dansebandmusikk ispedd country mener mange hun er Norges nye dronning innen sjangeren.

- Dans er en hobby for oss. Og nå har vi barnefri så det gjelder å komme seg ut å hygge seg, sa Janne Granddalen (34) og Morten Nielsen (42) – fortsatt nyforelsket etter ett og et halvt år, kunne de fortelle.

-Og vi skal gifte oss til sommeren. Det kan bli en svingvri på brudevalsen. Eller en klinesving, foreslo de to.

Herrene Vegard Sæta og Øystein Malebakken ankom med brede smil, pent tøy og forventninger om en koselig kveld:

-Vi har både dansesko og dansepartnere med, sa de.

Og de hadde ikke øvd på forhånd.

- Vi er fra Gudbrandsdalen. Det ligger i blodet.

Og Rune Volden og Ann Kristin Søreng mener sving er fin trim. - Jeg danser nesten hver helg, fortalte Volden. – Det er artig når stemningen er god og alle danser som sild i tønne.

- Og jeg har gått på dansekurs hos ham, sa Søreng.