Magne Furuholmen er årets utstiller sammen med kunstneren Håvard Vikhagen. Begge kommer til Vinstra i august og skal ha med seg bilder som er i Peer Gynts ånd.

Det er to anerkjent kunstnerne som skal sette sitt preg på Peer Gynt stevnet på Vinstra. Furuholmen er også knyttet til stevnet fra før. Han ble kåret til Årets Peer Gynt i 1987, sammen med gruppa a-ha.

- Det er ekstra hyggelig at vi kan knytte tidligere vinnere av Årets Peer Gynt tettere til oss, sier administrerende direktør i Peer Gynt AS, Marit Lien.

Internasjonal anseelse

Magne Furuholmen er kjent fra sin musikalske karriere i a-ha. I disse dager er han mentor i TV2- programmet The Voice. Om valget av Furuholmen som Peer Gynt-kunstner viser Peer Gynt AS til at Furuholmen det siste tiåret har opparbeidet seg en sterk anseelse som billedkunstner, noe som vises ved hans mange internasjonale utstillinger, spesielt i Europa.

- Sin kunstneriske bakgrunn har han som elev av kunstneren Kjell Nupen. Han har etablert seg som kunstner både i Norge og internasjonalt. Som billedkunstner arbeider Furuholmen med malerier, grafikk, keramikk, glass og lyd, samt installasjoner. Han har deltatt på Høstutstillingen i flere år og fikk blant annet prisen for beste litografi i 1996.

Fra gullrekka

- Vi har ikke planlagt hele utstillingen ennå, men skal ha med oss bilder som er vist tidligere, men også en del nye arbeider. Jeg gleder med, sier Håvard Vikhagen.

- Han er en av Norges fremste kunstnere, og regnes som en i gullrekka av våre nålevende kunstnere. Han er først og fremst maler, med sterk tilhørighet til det som har fått navnet neoekspresjonisme, sier Peer Gynt AS om valget av Vikhagen som Peer-kunstner. Han har blant annet vært festspillutstiller under Festspillene i Bergen. Han har holdt separatutstillinger blant annet i Kunstnernes Hus, Astrup Fearnley, Kunstnerforbundet og Henie Onstad Kunstsenter. Han er kjøpt inn av alle landets viktigste museer.

- Våre produksjoner, arenaer og møteplasser skal gi sterke opplevelser som rører ved deg. Disse to flotte kunstnerne vil utfylle Peer Gynt-stevnet på en utmerket måte, mener Marit Lien.

Åpnes 2. august

Kunstutstillingen åpnes torsdag 2. august i smia på Peer Gynt-huset på Vinstra, og blir åpen for publikum fram til 11. august. Årets kunstutstilling gjennomføres i samarbeid med Galleri Zink i Lillehammer. Det er nytt av året, at Peer Gynt trekker med seg utstillingsekspertise utenfra.

- De skal hjelpe oss med gjennomføringen av utstillingen og dette er et samarbeid vi kommer til å utvikle, sier Marit Lien.