Mange sperret opp øynene da søskenparet Trond (11) og Aagot Sagbakken (8) entret koret i æreverdige Ringsaker kirke julaften, og spilte trompetsolo som om de ikke hadde gjort annet. Mange av de 360 publikummerne under morgenkonserten ble rørt og forbløffet over å høre et sånt talent. Mest spent var mor og far som satt like ved da de to spilte den svenske folketonen «Alt under himmelens fäste» solo, samt Vivaldis allegro - konsert for to trompeter. Søsknene er til vanlig elever av Andres Halla og Arnulf Naur Nilsen ved Barratt Due og betegnes som eksepsjonelt begavede.

Etter konserten var Trond og Aagot fornøyde. Og mor og far var lettet.

- Det gikk bra. Ingen feil, tror jeg, smilte Trond.

Den ekstremt populære morgenkonserten i Ringsaker kirke gikk i år av stabelen for 25. gang. Arrangørene Næren Mannskor og organist Roger Andreassen hadde snekret et spesielt imponerende program, men fin variasjon og gode solister, både vokalt og instrumentalt.

Allerede klokka seks var de første i kirka for å sikre seg plass til julas høydepunkt. Konserten, som begynner i grålysningen klokka åtte, har ingen konferansier, og det skal rutine, planlegging og koordinasjon til fingerspissene til, for at alt skal gå knirkefritt. Det gjorde det, i år også, og publikum lukket øynene og nøt.

Kraftfull kvalitet

Næren Mannskor under ledelse av Jon Birger Fløtre, vokalensemblet Cantarelle, et kammerorkester under ledelse av Olaf Aasen og et brassensemble fra Brøttum Brass med Andres Halla som spillende leder, holdt høy kvalitet fra start til slutt, og Roger Andreassen fikk rutinert det hele til å flyte fint sammen.

Agnethe Sperre Sørlien fra Vingnes er sikker og gjennomfører alltid nydelig på fløyte, og hornisten Sissel Morken Gullord fra Biri ga publikum den ekstra gode julefølelsen. Med sopran Tone Hagen og mezzosopran Therese Rossebø Kringlebotn, ble morgenkonserten komplett, og Næren mannskor og Cantarelle kunne trygt lede an i allsangen på slutten: Deilig er jorden er en kraftfull avslutning av en for mange essensiell innledning på en god jul.