Gå til sidens hovedinnhold

Gir 600.000 til Little Steven

Artikkelen er over 7 år gammel

Lilyhammer-stjernen får etablererstøtte fra Innovasjon Norge.

Little Steven får offentlig støtte for å gjøre Lillehammer til TV-bransjens nye mekka. I begynnelsen av januar ble nemlig aksjeselskapet Lillehammer Foundation for the Arts AS tildelt 600.000 i etablerertilskudd fra Innovasjon Norge.

Selskapet har adresse Håkons Hall på Lillehammer, men skiller seg kraftig ut i Brønnøysundregistrene når det gjelder styreformannens navn: En viss Steven van Zandt, også kjent som Little Steven.

– Engasjert styreleder

- Selskapet er startet opp etter et initiativ fra Steven, med bakgrunn i hans ønske om å etablere en årlig tv-drama-uke på Lillehammer, forteller styremedlem og aksjonær Sigmund Thue, som også er oppført som kontaktperson for det nyetablerte selskapet.

- Tanken er at dette skal være en internasjonal møteplass for hele næringen, ikke nødvendigvis et stort publikumsarrangement. TV-drama er i sterk vekst og det finnes per i dag ingen slik møteplass, forteller Thue.

- Hva med tv-messen i Cannes?

- Dette er et mer rendyrket konsept, som retter seg inn mot drama. Tanken er at vi skal knytte oss tett til fagmiljøet ute på Høgskolen i Lillehammer, og at dette evenementet skal bli en katalysator for lokal næringsutvikling, forteller Thue, som beskriver sin nye forretningspartner og styreformann som «en fantastisk person som er meget interessert i å få dette til».

Drømmen om Lillywood

Med seg har i styret har Little Steven og Sigmund Thue fått Olympiapark-sjef Erik Ulateig, Henrik Baugstø og amerikaneren David John Smith, sistnevnte kjent for mange fra sin tid som billettsjef under Lillehammer-OL.

Det private aksjeselskapet Lillehammer Foundation for the Arts ble stiftet i fjor sommer, og har som formål å «Støtte økonomisk og kulturell vekst i Lillehammer og regionen, gjennom kultur-, musikk-, film- og andre arrangementer i nært samarbeid med Lillehammer kommune og Oppland fylkeskommune, herunder også sammen med andre private og/eller offentlige lag og foreninger». Selskapet har ikke økonomisk formål for sin virksomhet, heter det i opplysningene som er sendt inn til Brønnøysundregistret.

- Hvor viktig er styreformannen deres heter Steven van Zandt?

- Dersom vi skal klare å få til dette, blir det gjennom hans kontaktnett og engasjement. Little Steven er nøkkelen her på mange måter, det er hans rolle i festivalen som kan utløse deltakelse fra andre viktige aktører i TV-bransjen, tror Sigmund Thue, som understreker at arbeidet fortsatt er på et tidlig stadium.

Bruker vinteren til å tenke

- Først må vi se om det er liv laga, dette her. Det seier seg selv at det ikke er gratis å avholde et arrangement av denne typen. Derfor bruker vin vinteren på å kartlegge hvilke muligheter vi har, både i sponsormarkedet og når det gjelder muligheten for offentlig støtte. Ingenting er klart foreløpig, men innen 1. mai regner med å ha innhentet nok informasjon til å ta en beslutning om dette er noe vi ønsker å gå videre med, forteller Sigmund Thue.

Så langt er i hvert fall Innovasjon Norge overbevist, i det minste.

Kommentarer til denne saken