- Ja, nå har jeg premierenerver. Det er sånn "grue-glede-seg"- følelse. Dette er jo litt skummelt, sier regissør Christian Lo til GD.no bare timer før han skal vise frem sin aller første helaften spillefilm, for "hjemme"-publikummet i Lillehammer.

- Det er mye

Det er filmen Bestevenner det snakkes om. Det er Lillehammer kino som får æren av å åpne premiereballet. I kveld klokken 18.30 snurres filmen i gang. Deretter er det pressevisning for hovedstadspressen i morgen kveld, så premiere i Hamar på torsdag. Og til slutt den store Oslo-premieren på fredag.

- Akkurat nå sitter jeg på kontoret og forbereder alle arrangementene i forbindelse med lanseringen. Det er mye, sier han.

Christian Lo kommer opprinnelig fra Vinstra men har tatt filmutdanning i England, der møtte han kona Trine Aadalen Lo som er produsent i selskapet Filmbin, som står bak filmen. Med seg på laget har de manusforfatter Morten Hovland, også han bosatt i Lillehammer. Skuespillerne i filmen kommer alle fra Lillehammer-området.

Møt de her: Funklende filmstjerner

- Fornøyd med resultatet

Filmen har vært ferdig i drøye to uker, og nå ligger den klar og bare venter på å møte sitt publikum.

- Det er jo vanskelig å bedømme hvordan den vil bli tatt i mot. Men jeg tror det har blitt en fin film. Jeg synes det er en kjempegod historie som Morten Hovland har skrevet. Og de tre jentene som spiller hovedrollene spiller så bra. Det er noen veldig bra scener der, synes jeg, sier Christian som selv er veldig fornøyd.

Både film og barn

Dette er Christians første langfilm. Og ikke nok med det, dette året var også hans første år som pappa. Han og Trine fikk Gustav (1 år) like før de satte i gang med filmproduksjonen.

- Det har vært overveldende, sier han.

- Det har gått fint, men det har vært et maratonløp. Det er jo fryktelig mye arbeid og mange valg man må ta. Det har vært min første film, mitt første barn. Ja, i det hele tatt..., sier han.

At kona Trine er produsent og at han har vært regissør har gått knirkefritt.

- Vi får i hvert fall sett hverandre mye og vi jobber veldig bra sammen.

Også vesle Gustav har fått være med på filminnspillingen da han spiller lillebroren til Julie, en av jentene ei filmen.

- Slik sett har jeg fått sneket meg til litt samvær med han også..

Bestevenner er et spenningsdrama for barn og handler om vennskap og mot. Historien har sitt utspring fra en artikkel i GD som omhandlet noen barn i Gausdal som mistet bestevennen sin som bodde på asylmottak. Les artiklene som stod på trykk i 2003 i GD her:

Bestevennen bare forsvant

Kristina tilbake i Gausdal

- Det beste som kan skje at publikum lar seg røre av filmen, sier Lo.

Spent på anmeldelsene

På torsdag ventes anmeldelsene fra alle landets aviser.

- Det er skummelt. Jeg håper jo at filmen faller i smak. Tradisjonelt sett får jo aldri barnefilmer de beste karakterene, og det viktigste er jo å begeistre barnepublikummet, men det er klart at man er spent på om anmelderne liker den, sier han.

I kveld klokken 18.30 skal han se filmen sammen med venner og kjente i hjembyen. Salen blir i hvertfall smekkfull. Det er ikke en eneste billett igjen å oppdrive.

GD var med på filmsettet i februar. Les om det her: - Kjempegøy å spille i film!