- Har veldig lyst å vise den

Steven van Zandt under innspillinga av "Lilyhammer", her med Janis Maria Wilson, glamourmodell og
Miss Gudbrandsdalen i serien.

Steven van Zandt under innspillinga av "Lilyhammer", her med Janis Maria Wilson, glamourmodell og Miss Gudbrandsdalen i serien.

Artikkelen er over 6 år gammel

NRK jobber på spreng for å finne en løsning på Lilyhammer-dilemmaet.

DEL

«Lilyhammer», som er filmet i Lillehammer med Sopranos-stjernen Steven van Zandt (Little Steven) i hovedrollen, skulle etter planen hatt norgespremiere 1. januar på NRK, men ble utsatt på ubestemt tid etter NRK fikk mistanke om ulovlig produktplassering.

Eksternsjef i NRK, Petter Wallace, sier til GD at saken tar veldig mye tid.

- Vi er midt i en prosess hvor vi vurderer innholdet i TV-serien i forhold til det juridiske, for å se om vi eventuelt kan redigere serien. Men det er ingen tvil om at det er inngått avtaler om produktplassering her, og det er strider mot norsk lov, sier Wallace som mener det også utelukker at andre norske TV-kanaler kan sende serien.

- Vi jobber på spreng for å finne en løsning, men det er helt utelukket at andre norske TV-kanaler kan overta serien. Dette er en serie som NRK har bestilt, og vi har veldig lyst å vise den, sier Wallace som ikke vet når de er ferdig med prosessen.

Det har vært sagt at amerikanske Nettflix fremdeles kan sende "Lilyhammer", og det har vært snakket om måter for norske TV-seere å skaffe seg smutthull på nett på, og dermed få sett serien.

- Avtalen med Netflix er en sekundærvisning som det er opp til NRK å avgjøre om blir noe av, sa Wallace om en eventuell visning i USA, Canada og deler av Latin-Amerika, som har Netflix-tilgang.

Nå har NRK bestemt seg for ikke å legge hindringer overfor Netflix. Dette kommer de til å informere Rubicon om i et brev i dag.

– Netflix er en uskyldig part i dette. Det vil være urimelig av oss å ikke tillate det. Dessuten vil ikke visningen til Netflix i USA, Canada og Latin-Amerika påvirke oss i Norge i særlig stor grad, sier Wallace til NRK.no.

Artikkeltags