Det ble et hjertelig møte mellom dronning Sonja og kunstsamler Jon Dobloug under den offisielle åpningen av den store Dobloug-samlingen i Lillehammer Kunstmuseum lørdag.

Først blåste musiker Justin Surbyn trompetfanfare fra galleriet. Så kom dronningen inn, smørblid. Det første hun gjorde da hun hadde nådd fram til podiet, var å gi Dobloug en lang og varm klem. Etter taler og fotografering var det lukket middag for alle inviterte gjester, med dronningen til stede, i Kulturhuset Banken.

- Solen skinner på oss alle i dag, innledet museumsdirektør Svein Olav Hoff etter at han hadde ønsket dronning Sonja, ordfører Synnøve Brenden Klemetrud, fylkesmann Kristin Hille Valla, politimester Einar Henriksen, tilstedeværende kunstnere og selvfølgelig Jon Dobloug velkommen.

Ingen smilte bredere enn nettopp Dobloug og dronning Sonja under høytideligheten.

Knapt noen gang har kunstmuseet, som i fjor ble kåret til Norges beste, hatt større besøk på en og samme dag. Og neppe har Hoff tidligere snakket til et større publikum enn han gjorde klokken 14 denne marslørdagen. Man kunne tro det var like før VM-finalen i fotball, så mange spent mennesker var til stede. Men denne gang var det en kunstutstilling som skulle åpnes.

Ikke en hvilken som helst, men en av de største og viktigste inntil lørdag, private kvalitetssamlingene av norsk samtidskunst. Gaven til Lillehammer Kunstmuseum er en nasjonal begivenhet.

- Museet er Dobloug evig takknemlig for denne samlingen, sa Svein Olav Hoff og nevnte navnet på samtlige 19 representerte kunstnere, mange av dem til stede i salen.

- Uten kunstnere, ingen kunst. Jeg erklærer med dette utstillingen for åpnet, og sier bare - Løp og kjøp!