Fra trønder og døl til show i Banken

TIL KULTURHUSET BANKEN TIRSDAG KVELD: Harald Morten Bremseth, Arnt Egil Rånes og Sigmund Kveli med humorshowet "Det e itj størrelsa det kjæm an på"

TIL KULTURHUSET BANKEN TIRSDAG KVELD: Harald Morten Bremseth, Arnt Egil Rånes og Sigmund Kveli med humorshowet "Det e itj størrelsa det kjæm an på" Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I mange år var trønderen Sigmund Kveli en av Gudbrandsdalens morsomste karer, før han flyttet tilbake til røttene sine. Tirsdag kveld skal han sammen med humorkameratene Harald Morten Bremseth og Arnt Egil Rånes få lillehamringene til å vri seg i latter.

DEL

LILLEHAMMER: Da går nemlig trioen på scenen i Kulturhuset Banken. En slags premiere ettersom det er første gang de skal more så langt sør i dalføret. Kvelden etter inntar de Prøysenhuset i Ringsaker.

Så legger de heller ikke skjul på at det er med spenning, glede og forventning de hever teppet for showet "Det e itj størrelsa det kjæm an på". Tidligere har de vist showet sitt i Otta Kulturhus og på Rudi Gard.

Sigmund Kveli bodde på Vinstra i flere år, der han var en del av humorgruppa «Trønder og Døl». Med den besetningen underholdt han også lillehamringer.

Etter at han flyttet tilbake til Trøndelag, har han i kompaniskap med Rånes (gitarist i DDE) og Bremseth (mangeårig norgesmester i revy) de siste åra turnert Midt-Norge med sine show. De tre siste skal ha blitt sett av rundt 70.000.

Også Kveli har mange NM-gull på CV-en. Kveli-humoren er blitt et begrep.

Se Kåre Kongo

"Det e itj størrelsa det kjæm an på" fortsetter de elleville historiene fra de fiktive bygdene Brein, Lein og Klein.

Artikkeltags