Hyllet av hele Ringebu

Glade og rørte kulturprisvinnere, Tina Lie og Brede Vestby, ble æret med kulturkveld og hyllet av et ganske fullsatt Tromsvang søndag kveld.

Glade og rørte kulturprisvinnere, Tina Lie og Brede Vestby, ble æret med kulturkveld og hyllet av et ganske fullsatt Tromsvang søndag kveld. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

- Vi er utrolig stolte av Tina og Brede, sa ordfører Erik Odlo da han overrakte Ringebu kommunes kulturpris søndag kveld.

DEL

Kulturprisen i Ringebu kommune er ikke noe som MÅ deles ut hvert år. Den deles ut når det er foreslått kandidater utvalget for kultur og oppvekst mener fortjener den. Vedtaket var enstemmig.

Varp

- At Tina flyttet til Losna i ‘86 og slo seg i lag med Brede var rett og slett et varp for Bygde-Norge.

Spelemann og kulturaktivist Øystein Rudi sa det som egentlig trengte å bli sagt fra Tromsvang-scenen søndag kveld til vinnerne av prisen: Tina Lie og Brede Vestby par i musikk og kjærlighet.

I kulturutvalgets begrunnelse omtales Lie/Vestby som kulturentusiaster som har vist et stort engasjement for barn og ungdom i Ringebu som går langt ut over jobben de har i kulturskolen. I tillegg har begge drevet det langt som artister, i inn- og utland.

- Jeg vil nevne én spesielt som har gjort dette mulig. Og det er deg, sa Brede Vestby og så over på Tina, som sto rett ved siden av under takketalen fra scenen.

Rørt

Den ellers ganske så sindige gitarist Vestby ble såpass rørt over hele begivenheten at han måtte ta en ørliten timeout ... men da fortsatte bare Tina med talen.

Arrangementet var også en kulturkveld. Bluesmannen Reidar Larsen på piano og strengevirtuos Knut Hem med Weissenborn-gitar stilte i supergruppa med Lie/Vestby.

Også Ringebu kommunes kulturstipend på 10.000 kroner ble delt ut i går kveld til Benedicte Haaland Sundkvist, som er lovende danser, og til Kjell Håkon Morken, et av Norges største sprinttalent på friidrettsbanen.

Artikkeltags