I kø for å delta på countryfestival i Skjåk

Ingvar Garmo (f.v.) Hege Therese Hole, Joakim Høiberg, Amund Solbakken, Anne Marie Jøingsli og Eldri Marie Haukdalen fra Lom har besøkt festivalen en i en årrekke.

Ingvar Garmo (f.v.) Hege Therese Hole, Joakim Høiberg, Amund Solbakken, Anne Marie Jøingsli og Eldri Marie Haukdalen fra Lom har besøkt festivalen en i en årrekke. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Countryfestivalen i Skjåk er i gang. Arrangørene venter opp mot 2.000 festivaldeltakere.

DEL

Torsdag formiddag åpnet arrangørene innsjekkingen til festivalområdet. Cowboyene sto i lange køer for å slippe inn og gjøre seg klare til åpningskvelden. Tre deltakerne hadde investert i en stor festivalbuss. For det må man ha når man skal på festival.

– Det er en Scania 110 1973-modell. Den ble kjøpt kun få dager etter fjorårets festival, forteller eier Jon Arild Jøingsli (26).

Sistnevnte har deltatt på Countryfestivalen i Skjåk de siste åtte årene. For ham er det livet på campingen som slår best an. Musikken og artistene kommer i annen rekke.

– Det sosiale er viktigst. Vi blir kjent, med utrolig mye hyggelig folk. Dette er folk som vi møter igjen år etter år, sier han.

Og nettopp campinglivet er det flere som setter pris på. På andre siden av bussen har seks lomværer slått seg til. Også de er mest opptatt av det sosiale.

– Det er rolig og godt på festivalcampen. Vil vi høre på musikken er det jo bare å rusle inn på selve området, sier Hege Theres Hole (27).

Store navn

Arrangørene har grunn til å være fornøyde. Antall forhåndsbestillinger til festivalen økte i år med 30 prosent. Det er ventet at mellom 1.500 og 2.000 personer vil besøke årets festival. Nytt av året er at det var konsert også på torsdagen. Og arrangørene sparte ikke på kruttet, ifølge festivalsjef Geir Ove Melby, var det ett av de største trekkplastrene som entret scenen denne kvelden; Vassendgutane. Det etter hvert så populære sunnmørsbandet gikk på scenen sent torsdag kveld.

– Vi har brukt store deler av høsten og vinteren på å booke artister. Det er en flott rekke artister som skal spille på festivalen, sier Melby.

Nødvendig hjelp

Festivalsjefen er klar på at det hadde ikke vært mulig å arrangere festivalen uten hjelp fra bygde- og lokallagene. 150 personer var torsdag i sving for å sørge for at alt gikk som planlagt. En av dem var Espen Skjåk. Han hadde ansvaret for D-feltet på festivalcampen. Hans ansvarsområdet var å sørge for at festivalgjestene fikk parkert vognene og bussene sine på riktig sted.

– Det er en flott jobb. Det er andre året jeg er med på dette. Ifølge Melby er det plass til mellom 900 og 1.000 enheter på festivalcampingen. Så, Melby og resten av teamet hans hadde nok å henge fingrene i.

– Dette er bare moro. Det er mye hyggelig folk der ute, sier han.

Artikkeltags