Jubel for Glorvigens "Tungetango"

Per Arne Glorvigen høster ros for sin forestilling Tungetango som spilles i Stavern (Arkvifoto).

Per Arne Glorvigen høster ros for sin forestilling Tungetango som spilles i Stavern (Arkvifoto). Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Hovedstadspressen kaster høye terninger for dovringen Per Arne Glorvigens oppsetning i Stavern.

DEL

Fredag var det premiere på Tungetango i Stavern og showet høster kjempekritikker.

"Igjen får vi et show som kan gå sin seiersgang over verden", skriver Dagbladet i sin anmeldelse i dag.

"Topp Tango", skriver VG... "Glorvigen viser han er en språkmektig mann med rytme for språk og musikk."

Språk

Tema er språk. På mange språk er tunge og språk samme ord. Derfor Tungetango. Og forestillingen viser at tango er et språk.

Musiker Per Arne Glorvigen er bosatt i Paris, men kommer fra Dovre. Og i fra sitt hjemlige Dovre tar han publikum med ut i verden.

"Her går humoren og melankolien hånd i hånd, det ene øyeblikket råder latteren, det neste en vakker tekst til ettertanke med tårene ikke langt unna", skriver VGs anmelder Kurt Bakkemoen

"Glorvigen er glimrende til å oppfange dialektene, språkets egenart og tonefall, enten han tar publikum med på en språkelig reise i de norske dialekter fra Lindesnes til Finnmark,eller introduserer Ibsen-kjennere fra hele verden som er på finfint restaurantbesøk i hans hjemlige Dovre. Treffsikekrt og meget unnderholdende begge deler!"

Provoserer

I forestillingen danser Jesus tango med Maria Magdalena og paven sitter i rullestol med sadomachokistisk lærflørt. Men dette er langt fra blasfemisk, slår VG fast.

Dagbladets anmelder Lillian Blikset skriver at "vist for et gitt publikum han nok showet kraft til å være provokativt" [....] I "Stavern ble sekvensen godt mottat. Andre steder kan nok islmaister og konservative kristn blir opprørt, men de vil ha mistet poenget."

"Vi er innom mat, kultur, erotikk og religion, og Glorvigen&co. beviser at samtidig som ord, dans og musikk hver for seg er språk har tangoen også sitt eget språk, et språk der trinn, tekst og toner går sammen..."[...] "Etterpå er vi litt klokere. Hvis vi har lyttet."

Hege Schøyen

Komiker Hege Schøyen har bidratt som kreativ assistent til denne forestillingen:

- Forestillingen er Per Arne Glorvigens i ett og alt. Jeg er hans øyne i salen som prøver å se helheten i oppsetningen utenfra. Mitt bidrag er å lage showet sømløst. Jeg har fokus på scenen. Musikerne skal ikke bare spille, danserne skal ikke bare danse, sa Hege Schøyen tidligere i år til Aftenposten.

Til Bergen

Etter at de har danset ferdig på Galeiscenen i Stavern går showet til Bergen med premierer på Logen Teater 16. juli.

Som VG skriver til slutt i sin anmeldelse: "Tango blir et nytt begrep etter at folk har opplevd Per Arne Glorvigens og hans dyktige dansere og musikerer i denne flotte forstillingen."

Artikkeltags