LILLEHAMMER: Mens Morten Harket og Paul Waaktaar-Savoy trolig puster ut etter konserten i Tokyo, før neste konsert, drar Magne Furuholmen til Lillehammer. Lørdag kommer kunstneren Furuholmen til Lillehammer for å åpne utstillingen «Alpha-beta», bestående av egne malerier og grafikk.

- Han har en veldig «busy schedule», som vi sier på Biri, men han har tatt seg tid til å komme til åpningen, smiler Sigmund S. Bakken i Galleri Trafo i Asker. Bakken, som er fra Biri, driver Galleri Trafo i Asker, og har hyret inn Ove Thorsrud på Lillehammer som prosjektleder for salgsutstillingen.

Åpningen finner sted i Elvegata 19, i Lillehammer turists tidligere lokaler, og utstillingen varer helt til nyttår. Furuholmen har med seg en grafikkserie utgitt av galleristen Paul Stolper i London. Den består av trykk med hver eneste bokstav i alfabetet, og selges enkeltvis og i grafikkmapper med en vinylplate laget av Furuholmen.

I tillegg har man med seg malerier. Bakken sier at han lenge har gått svanger med ideen om en utstilling på Lillehammer, og etter å ha testet markedet og solgt veldig bra på Ilsetra i høstferien, ble ideen en realitet. - Det blir en folkelig åpning hvor alle er velkomne. Mange er den mest sjenerøse popstjerne jeg vet om, og tar seg alltid tid til å prate med folk, sier Bakken.