Hoff er invitert av den norske ambassaden. Han er gjest sammen med psykologen, kvinnesaksforkjemperen og tidligere SV-politiker Torild Skard, som er barnebarn av Halvdan Koht, utenriksminister i Nygaardsvold-regjeringen mellom 1935 og 1940.

Gave til Folkeforbundet

Ikke tilfeldig. Anledningen er nemlig at Henrik Sørensens 53 kvadratmeter store bilde som ble gitt til FNs forløper Folkeforbundet i 1939. Det hadde drømmen den evige fred i seg, skal avdukes på nytt nå i 2018. Da 2. verdenskrig brøt ut, ble det nemlig stille om fredsbudskapet.

Folkeforbundets hovedkvarter er i dag en del av FN-representasjonen i den sveitsiske byen.

Foredrag om Sørensen

Til GD sier Hoff at han ved siden av å avduke bildet, skal foredra om Henrik Sørensen. Han skrev sin magisteroppgave og doktorgradsavhandling om den kjente maleren og er kanskje den nålevende i Norge som vet mest om ham. Derfor er det ikke uten grunn at ambassadøren inviterte nettopp kunstkjenneren fra Lillehammer ned ved denne spesielle anledningen.

Henrik Sørensen er den mest sentrale og den mest moderne av kunstnerne i utstillingen «Pariserne» som nå vises i Lillehammer Kunstmuseum.