Lars Mytting fikk kulturpris

KULTURPRIS: Lars Mytting har fått Kulturprisen 2018 i Elverum.

KULTURPRIS: Lars Mytting har fått Kulturprisen 2018 i Elverum.

DEL

FÅVANG/ELVERUM: Forfatter og journalist Lars Mytting er tildelt Elverums kulturpris for 2018.

– Du har vært en suksessfull forfatter siden debuten i 2006. Uten unntak blir bøkene dine trykket i det ene opplaget etter det andre for å tilfredsstille alle leserne dine verden rundt. Det er så mange grunner til at vi er stolte av deg, sa ordfører Erik Hanstad da han delte ut Kulturprisen 2018 sammen med kultursjef Line Rustad, skriver Elverum kommune på sin nettside 11. desember.

Mytting fikk overrakt kulturprisen, da han var på Norsk Skogmuseum på Elverum for å fortelle om sin nyeste bok "Søsterklokkene".

Mytting, som bor i Elverum, har hatt stor suksess med bøkene "Hel ved" og "Svøm med dem som drukner". Boka "Søsterklokkene" har fått terningkast fem i VG og seks i Adresseavisen.

Forfatteren fra Fåvang ble svært overrasket da han skjønte at han fikk årets kulturpris i Elverum.

– Dette kom overraskende. Jeg skulle ha tatt på meg penere bukser hvis jeg hadde visst dette. Tusen, tusen takk! Jeg har ikke laget noen takketale til dere, men jeg kan takke for et godt sted å skrive og et godt sted å bo, sa Mytting.

Kulturprisen i Elverum tildeles en person, gruppe eller kulturvirksomhet som over lengre tid har gjort en fremragende innsats innen kulturlivet nasjonalt og/eller lokalt.

Det er formannskapet som står for utvelgelsen. De var enstemmig i sitt valg.

Artikkeltags