Dansere fra Lesja og Dovre vant Peer Gynts talentstipend

VANT: Gruppa fra Lesja Dovre Danseteam som vant talentstipendet består av Kristine Tøndel Rundtom, 13 år, Kaja Dalum Bakkhaug, 13 år, Solveig Svendsli, 14 år, Inga Selsjord, 14 år og Eivor Rusten Bergdomås 12 år.

VANT: Gruppa fra Lesja Dovre Danseteam som vant talentstipendet består av Kristine Tøndel Rundtom, 13 år, Kaja Dalum Bakkhaug, 13 år, Solveig Svendsli, 14 år, Inga Selsjord, 14 år og Eivor Rusten Bergdomås 12 år. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

En av dansegruppene til Lesja Dovre Danseteam mottar årets Peer Gynt talentstipend 2018.

DEL

Gruppa består av Kristine Tøndel Rundtom, 13 år, Kaja Dalum Bakkhaug, 13 år, Solveig Svendsli, 14 år, Inga Selsjord, 14 år og Eivor Rusten Bergdomås 12 år. Det kommer fram i en pressemelding Peer Gynt AS har sendt. Stipendet er en sjekk på kr. 20 000,- og talentstipendet deles ut av Peer Gynt-stemnet, og går til utøvere som har høg kvalitet på sin framføring, viser gode holdninger og er gode ambassadører for sin kunstform. Det er Peer Gynt-stemnet som sammen med GD og Sparebank 1 Gudbrandsdal står bak stipendet.

Gruppa representerer Lesja og Dovre Danseteam, ei gruppe med ca 90 dansende og glade medlemmer. De talentfulle jentene har deltatt på NM både i 2016 og 2017, og kommer hjem med både 1. og 2. plasser, både som gruppe, duo og solo. De har blitt en ettertraktet gjeng i underholdningssammenheng. Klubben har satset aktivt på integrering av bosatte flyktnpollvatninger.

I juryens begrunnelse heter det at:

Lesja Dovre danseteam ble valgt fordi de i kombinasjonen danseglede og målrettet jobbing, viser verdien av kultur i et samfunn. Unge, ambisiøse og gode rollemodeller for andre i distriktet.

Jentene vil bruke stipendet til å utvikle seg videre, både som dansere og instruktører. Dansen betyr mye for dem, og de ønsker å bidra slik at kommende ungdom i Lesja og Dovre kan få det samme tilbudet som disse jentene har fått, fortsetter pressemeldingen.

Årets jury består av fylkeskultursjef Kyrre Dahl, kulturskolerektor Lesja og Dovre kulturskole Anethe Kleven, journalist i GD Per Ivar Henriksbø og kunsterisk leder i Peer Gynt Iren Reppen.

Tidligere vinnere:

Edvard Erdal - 2017
Mads Erik Odde – 2016
Mari Midtli – 2015
Kristine Berget – 2014
Mikkel Skorpen – 2013
Jon Ole Olstad – 2012
Nils Andreas Granseth – 2011Artikkeltags