Dyrere for barn å gå på kino

DE YNGSTE MÅ BETALE MER: Billettprisen for barn går opp 5 kroner fra 25. februar hvis rådmannen får politikerne med seg.

DE YNGSTE MÅ BETALE MER: Billettprisen for barn går opp 5 kroner fra 25. februar hvis rådmannen får politikerne med seg. Foto:

DEL

LILLEHAMMER: 15. januar skal formannskapet i Lillehammer behandle et forslag fra rådmannen om å øke barnebillettprisen på den lokale kinoen med 5 kroner på ordinære filmvisninger fra 25. februar. Begrunnelsen er å skaffe kinoen økte inntekter.

Rådmannen kaller forslaget "dynamisk prissetting". Litt dyrere billetter skal nemlig gjøre det enklere for kinoen å sette ned billettprisen i perioder der publikumspågangen er mindre. Dessuten skal prisøkningen åpne for å selge billetter til minimumspris i forbindelse med enkelte spesialvisninger og arrangementer.

Lillehammer kino tilbyr voksne samme pris som barnebillett på barnefilmer. Det er det ikke alle norske kinoer som gjør. Men i Lillehammer vil ikke rådmannen røre denne ordningen.

Økningen av prisen på barnebillett fører i denne omgang ikke til at prisen på voksen- eller honnørbillett bli satt opp.

Kinosjefens muligheter

Kinosjef Clarissa Bergh sier dette:

– Lillehammer kino har lang tradisjon for å tilby barnefamilier gode betingelser når det gjelder pris, og er billigere enn mange andre. Samtidig ser vi en generell trend i samfunnet med økende barnefattigdom og utenforskap. Da er det fornuftig å se om det finnes løsninger vi ikke har prøvd tidligere. I høst har vi gjort et par forsøk for å se om arrangementer med reduserte priser gjør at flere kommer seg på kino. Vi har hatt flere «halv-pris» arrangementer og prøvde oss også på en gratis visning av barnefilm rett før jul. Oppslutningen var enorm.

Bergh sier det arbeides med å få til flere slike arrangementer, og at det starter allerede med «Barnas superlørdag» 19. januar.

– Her vil vi vise flere av vinterens filmer til redusert pris. Samtidig ønsker vi, som en kommunal kino, å nå våre økonomiske målsettinger, slik at vi kan stå på egne bein økonomisk, som jo er bra for alle. For å kompensere for tiltakene som gjør det rimeligere å gå på kino i perioder, setter vi opp den ordinære barneprisen med fem kroner, noe vi tror er til å leve med for folk flest. For på den måten kan vi klare å lage visninger som blir lettere å gå på for de barnefamiliene som har minst å rutte med. For noen dager siden tok en mor kontakt med oss på Facebook. Hun fortalte at hun var ufør og ga uttrykk for at hun syntes det var vanskelig å ta med de to barna sine på kino, grunnet dårlig økonomi. Akkurat sånne som henne er det vi ønsker å hjelpe.

– Skal får flere på kino

– Har kinoen fått økte krav til inntjening?

– Kravene til inntjening har ikke endret seg for vår del. Derimot ønsker vi å gjøre kinoen tilgjengelig for flere ved å innføre en fleksibel prismodell, samtidig som vi trenger de inntektene vi har for å kunne drifte forsvarlig og med et godt tilbud. Vi som jobber i administrasjonen har utfordret oss selv på å finne løsninger som gjør det mulig for flere å komme seg på kino, uten at det skulle føre til nedgang i inntekter på en gjennomsnittspris.

Artikkeltags