I helga kan du være med å lage verdens lengste maleri

KUNSTNERISK SØNDAG: - Familiedagen er et populært tilbud, sier museumspedagogene Liv Stubstad, Amund Skageoset Kristiansen og Lene Solberg. De håper  mange vil ta turen til Lillehammer kunstmuseum søndag 22. oktober.

KUNSTNERISK SØNDAG: - Familiedagen er et populært tilbud, sier museumspedagogene Liv Stubstad, Amund Skageoset Kristiansen og Lene Solberg. De håper mange vil ta turen til Lillehammer kunstmuseum søndag 22. oktober. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Forvandling er overskriften på årets familiedag ved Lillehammer Kunstmuseum.

DEL

Søndag 22. oktober er det klart for det mange mener er årets store hendelse i Lillehammer Kunstmuseum. Da kan hele familien delta på aktiviteter i museet. Inngangsbilletten denne dagen er satt til kroner 50 per familie. For det kan barna blant annet være med på spesialomvisning, se dokketeater eller være med på forskjellige verksteder.

- Barn i alle aldre er velkomne, sier museumspedagogene Amund Skageoset Kristiansen, Lene Solberg og Liv Stubstad.

Barnevennlig for flere aldersgrupper

Til sammen er det tolv forskjellige barnevennlige tilbud på museet denne dagen. De yngste kan blant annet være med å lage verdens lengste maleri på en papirrull som rulles ut på brua i museet. Det blir egne verksteder for å brette dyr i papir, lage mosaikk av plast og for å lage sommerfugler. Større barn er kanskje spesielt nysgjerrige på kunstporten, der de skal bruke iPad som lånes ut av museet, for å løse oppgaver.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Populært tilbud uten køproblem

Familiedagen ved museet har vært en årlig begivenhet i 21 år.

- I fjor var det rundt 300 innom her, men på det meste har det vært 500 deltakere, sier Liv Stubstad. Hun forsikrer at det er det sjelden er noe problem med køer ved verkstedbordene.

- Og det er lov å sitte ved på et verksted hele dagen for den som foretrekker det, sier Lene Solberg.

Inspirert av utstilling

Overskriften Forvandling henter impuls fra den pågående utstillingen med smykker laget av kunstneren Liv Blåvarp. Blåvarp bruker forskjellige materialer når hun lager sine arbeider.

Amund Skageoset Kristiansen skal være sjef for verksteder der barna lager collage-arbeider. Deltakerne på denne stasjonen skal hente inspirasjon fra to malerier fra museets samling som han velger ut.

- Ved å klippe og lime i forskjellige materialer kan barna endre inntrykket fra bildene til noe annet, sier Kristiansen.

- God stemning

De voksne som deltar på familiedagen er i hovedsak tilskuere og medhjelpere, men Liv Stubstad understreker at de ansatte ved museet får tilbakemelding på at familiedagen er en fin opplevelse både store og små.

- Når deltakerne går hjem har de med seg den gode stemningen man får når man fordyper seg i noe sammen, sier hun.

Artikkeltags