Ett museum - to navn

Fremst: Kunsfaglig leder i Lillehammer Kunstmuseum (Cecilie Skeide), styreleder i Lillehammer Museum (Børre Rognlien), styremedlem i Lillehammer Museum (Amela Koluder) og styreleder i Lillehammer Kunstmuseum (Randi Mølmen).
Bak: Konstituert daglig leder i Lillehammer Kunstmusem (Christen Ness) og adm. direktør i Lillehammer Museum (Jostein Skurdal).

Fremst: Kunsfaglig leder i Lillehammer Kunstmuseum (Cecilie Skeide), styreleder i Lillehammer Museum (Børre Rognlien), styremedlem i Lillehammer Museum (Amela Koluder) og styreleder i Lillehammer Kunstmuseum (Randi Mølmen). Bak: Konstituert daglig leder i Lillehammer Kunstmusem (Christen Ness) og adm. direktør i Lillehammer Museum (Jostein Skurdal). Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Lillehammer Museum og Lillehammer Kunstmuseum slår seg sammen fra 1. januar 2018, men skal beholde sine respektive merkenavn. Dette ble besluttet på felles styremøte mandag.

Ledelse, ansatte og styremedlemmer i de to stiftelsene, sier de har mye å vinne på å trekke veksler på hverandres ressurser, slik at de ansatte får enda bedre mulighet til å gjøre jobben sin.

- Ingen skal ta noe fra hverandre. Målet er å gjøre begge museene mindre sårbare. Vi er ikke ute etter rasjonaliseringsgevinst, sier Børre Rognlien, styreleder i Lillehammer Museum.

I stedet er ambisjonen å utvikle museene og gjøre dem enda bedre.

- Vi ville ikke fattet dette vedtaket, om vi ikke så mulighetene og fordelene, sier Randi Mølmen, styreleder i Lilllehammer Kunstmuseum.

På mandagens pressekonferanse ble det sagt at vedtaket om å slå seg sammen, var enstemmig. Det vil si at også de ansattes til sammen tre representanter i de to styrene, sa ja.

- Som museum er vi sårbare. Håpet er at konsolideringen (les: fusjonen) skal tilføre oss mer ressurser og styrke det administrative, sier Mølmen.

Fungerende daglig leder ved kunstmuseet, Christen Ness, påpeker stordriftsfordeler og håper som styrelederen, på mer ressurser.

Konstituert kunstfaglig leder, Cecilie Skeide, minner om at kunstmuseet ikke har teknisk verksted og bibliotekar. Det har Lillehammer Museum på Maihaugen. Derfor mener hun det ligger betydelige fordeler i sånne funksjoner og ressurser.

- Det skal også bli godt å få et større fagmiljø, sier hun.

På pressekonferansen ble det framhevet at begge museene trakk til seg nye publikumsgrupper etter at de hadde stor felles utstilling i perioden da kunstmuseet var stengt i forbindelse med ombyggingen.

- Men for å nå målene er vi avhengige av at stiftelsene følger opp, og at konsolideringen som kulturdepartementet initierte, også gjenspeiler seg i statsbudsjettet, sa Børre Rognlien.

Les mer i GDs papiravis tirsdag.

Artikkeltags