Gå til sidens hovedinnhold

Unge og profesjonelle glitrer sammen på scenen i Nordre Ål kirke

Artikkelen er over 3 år gammel

Søndag blir det konsert hvor publikum får høre resultatet av et tett samarbeid mellom Lillehammer kulturskole, Lillehammer symfoniorkester og andre profesjonelle musikere.

Konserten avslutter et seminar kulturskolen har hatt sammen med symfoniorkesteret under ledelse av den profesjonelle fiolinisten og musikalske lederen Geir Inge Lotsberg.

– Dette er et viktig samarbeid hvor 50 unge strykeelevene ved kulturskolen får spille sammen med de voksne, ledet av topp profesjonelle. Konserten får et variert og fint program, hvor publikum får se unger som glitrer i tillegg til å høre mer voksen musikk utført profesjonelt, sier kulturskolerektor Eivind Nåvik.

Kulturskoleelevene deltar på utvalgte deler av programmet. Symfoniorkesteret har en egen avdeling alene, og i år er Paul Wilmot med som solist på orgel. Han er kantor i Nordre Ål kirke, og ellers aktiv på konsertfronten i distriktet.

– Spesielt for anledningen er det også at vi har tatt med et blåseensemble fra symfoniorkesteret som skal spille et stykke av Mozart.

En fast post på programmet er at Lotsberg spiller et solostykke som ikke avsløres før på konserten.

Strykeseminaret har funnet sted i en årrekke, i samarbeid med Dextra musica og fiolinisten Geir Inge Lotsberg.