Hva: «Heia Flåklypa»
Hvem: Riksteatret med Simon Andersen, Nils Johnson, Daniel Karlsson, Peter Kippersund, Robert Skjærstad, Kikki Stormo, Frank Ole Sætrang og Nicolas Khandji
Regi: Lars Erik Holter
Hvor: Maihaugsalen mandag 10. sep. og Otta Kulturhus tirsdag 11. sep.
Når: Begge dager klokka 18
Inngang: Kr 190,- for barn. Kr 240,- for voksne

«Dra meg baklengs inn i teatret!». Med dette slagordet lanserte Riksteatret sin satsing på Kjell Aukrusts Flåklypa-univers. Mandag gjester oppsetningen Maihaugsalen i Lillehammer; tirsdag står Otta kulturhus for tur.

På Scenen dukker sjølsagt Reodor Felgen opp. Det gjør også Solan Gundersen, pinnsvinet og en rekke andre figurer vi kjenner fra den verdens Aukrust skapte i litteraturen og tegninger, og som seinere ble film.

Om handlingen heter det: «Den tradisjonelle melkespannkastekonkurransen nærmer seg, og alle i Flåklypa er sikre på at deres representant, Emanuel Desperados, går av med seieren. Men det går skumle rykter om at en sterk konkurrent fra Oslo nærmer seg bygda. Samtidig står det gode gamle meieriet i fare for å bli solgt til storkapitalen. Desperados får tilbud om å kaste for konkurrenten. Her er det noen som ikke har rent mel i posen. Hvem står bak? Hva i all verden skal Solan og Ludvig gjøre for å forhindre katastrofen?». Svaret får du på scenen.