Gå til sidens hovedinnhold

Åsne Seierstad hjelper Syria-flyktninger

Artikkelen er over 4 år gammel

Åsne Seierstad er blant julens bokfavoritter med sin historie om søstrene som flyktet til Syria for å slutte seg til IS. Nå donerer hun 100.000 kroner av royaltyinntektene sine til flyktninger fra samme land.

Seierstad grunnla stiftelsen En av oss i 2014, i kjølvannet av 22. juli-boken ved samme navn. Stiftelsen forvalter hele Seierstads inntekt i Norge fra «En av oss», og gir pengene til ulike hjelpetiltak innenfor utvikling og utdanning.

Til sammen har hun delt ut over to millioner kroner fra stiftelsen En av oss og fra tidligere boksalg, og nå gir hun 100.000 kroner til Flyktninghjelpens livreddende nødhjelp i Syria.

– Så lenge krigføringen er så intens som nå er nødhjelpsinnsatsen den aller viktigste. Flyktninghjelpen er en av få aktører som jobber både i regjeringskontrollerte og opposisjonskontrollerte områder, sier Åsne Seierstad i en uttalelse. Hun er også opptatt av hva som skal skje i Syria på et langsiktig plan, og ønsket å gi til en organisasjon med samme fokus. Flyktninghjelpen jobber også med utdanning, blant annet gjennom å dele ut skolepakker til barn på flukt fra krigen.

– Det er viktig å sørge for at barna opprettholder skolegangen, for å gi dem håp, selvrespekt og tro på en fremtid selv i midt i katastrofen, sier Seierstad. (©NTB)