Om Sæterbakken i Litteraturhuset

UNDER LUPEN: Det skal handle om forfatteren Stig Sæterbakken, i Lillehammer Litteraturhus onadag kveld.

UNDER LUPEN: Det skal handle om forfatteren Stig Sæterbakken, i Lillehammer Litteraturhus onadag kveld.

Onsdag kveld inviterer Litteraturhus Lillehammer til et åpent arrangement om forfatteren Stig Sæterbakken som gikk bort på nyåret 2012.

DEL

LILLEHAMMER: Det er Audun Lindholm og Kenneth Moe som tar for seg Sæterbakken og forfatterskapet hans. De skal snakke om blant annet den litterære arven Sæterbakken etterlot seg. Samtaleleder er redaktør i tidsskriftet Prosa, litteraturkritiker i VG og sakprosaforfatter Sindre Hovdenakk.

Sæterbakken debuterte allerede som 18-åring, mens han brukte mye tid på musikk. Lillehamringen ble kanskje best kjent for sine romaner og essays. Han skrev også dikt, fortellinger og sakprosa ved siden av å oversette andres bøker til norsk. Da han gikk bort, hadde han i flere år vært en markant skikkelse i norsk samtidslitteratur.

Audun Lindholm er redaktør i tidsskriftet Vagant. Han redigerte antologien "Alt menneskelig", som tar for seg en rekke sider ved Sæterbakkens forfatterskap. I denne boka diskuterer Lindholm også Sæterbakkens rolle i offentligheten. Dessuten gir han biografiske riss av personen Sæterbakken, fra slutten av 1980-tallet og framover.

KRITISK BLIKK: Tidligere elev av Stig Sæterbakken, Kenneth Moe, er én av paneldeltakerne i Litteraturhus Lillehammer onsdag kveld.

KRITISK BLIKK: Tidligere elev av Stig Sæterbakken, Kenneth Moe, er én av paneldeltakerne i Litteraturhus Lillehammer onsdag kveld. Foto:

I essayet "Imot Sæterbakken" inntar tidligere litteraturstudent ved Nansenskolen og i 2015 vinner av Tarjei Vesaas' debutantpris, Kenneth Moe, også et kritisk blikk på Sæterbakken, som var hans lærer under studiet i Lillehammer.

Artikkeltags